Facebook Twitter Email Pinterest

Keskeytys Lahdessa vaikeutti Pensaan mitalijahtia

16.08.2021 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Rallin SM-sarjan SM4 -luokan hallitsevan pronssimitalistin Jere Pensaan tämän kauden mitalijahti vaikeutui kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Lahdessa. Pensas joutui luopumaan kilvanajosta toisen kilpailupäivän toisella erikoiskokeella.

Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi lähtivät Lahden SM-osakilpailuun Co-Motorsportin ilmoittamalla Ford Fiestalla. Pensas avasi rallin ajamalla ensimmäiselle erikoiskokeelle SM4 -luokan pohja-ajan. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Pensas Racingin miehistö siirtyi yötauolle 1,4 sekunnin johtoasemassa.

-Ralli lähti kulkemaan hyvään malliin. Ajoin perjantain pätkille kahdet pohjat, mutta erot muihin olivat hyvin pienet. Kyllä perjantain jälkeen tiesi hyvin, että tulossa on tiukka sekuntikilpailu. Uuden auton kanssa oli vielä pientä oppimista, mutta koko ajan mentiin eteenpäin, tiivisti Pensas avauspäivän mietteet.

Toisen kilpailupäivän toisella erikoiskokeella Pensaan ja Saarijärven matka katkesi harmittoman virheen vuoksi.

-Tultiin siihen kyseiseen vasuriin, eikä se aluksi tuntunut pahalta. Nuoteissa olisi siihen paikkaan varmaan pitänyt olla maininta, sumppu. Kun sitä ei ollut, linja valahti vähän pitkäksi. Rengas osui pahaksi onneksi irtokiveen, joka halkaisi vanteen ja katkaisi jarruletkun. Auto oli muuten ehjä, mutta kisa oli jätettävä kesken, harmitteli Pensas.

Vanhan tutun kisapirssin, Renault Meganen, sijaan Lahdessa Ford Fiestaan kuskannut Pensas oli tyytyväinen uuteen laitteeseen.

-Auto on hyvä ja rauhallinen ajaa. On siinä kuitenkin vielä pientä hiplaamista, jolla sen saa vielä paremmin käteen sopivaksi. Ennen Kokkolan finaalirallia meidän pitää vielä hio lisää niin kalustoa kuin miehistöäkin. Ennen Kokkolan SM-rallia ajamme Isossakyrössä neljän pätkän RATI-rallin.

SM4 -luokan pistetaulukossa neljänneksi valahtanut Pensas ei ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon mitalin suhteen.

-Mitalin kannalta näyttää vähän häjyltä, mutta viimeiseen saakka ajamme mitalista. Lahden vauhti osoitti, että kaiken osuessa nappiin pystymme ajamaan voitosta varmaan myös Kokkolassa, Pensas pyöräytti.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa