Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen testimielessä Askolan Granit -ralliin

25.08.2021 / Kalle Markkasen tiedotus / Saku Jokisalo

Elokuun 29. päivä Keravan seudulla ajettava Askolan Granit -ralli on Nuorten ja Junioreiden suomenmestaruusosakilpailu ja samalla erinomainen tilaisuus myös muille SM-kuljettajille testata kalustoaan ja vauhtiaan. Myös Kalle Markkanen ja Kristian Temonen lähtevät reitille hakemaan säätöjä viimeiseen SM-ralliin Kokkolaan.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokassa ajavat Kalle Markkanen ja Kristian Temonen ajavat ennen viimeistä SM-sarjan osakilpailua Kokkolassa kaksiosaisen testiohjelman, josta Keravalla on vuorossa ensimmäinen. Testeissä haetaan parhaita mahdollisia säätöjä syksyn koitoksiin.

- Erinomainen testikisahan tämä on ja mahtavaa päästä taas Keravalle. Kolmatta vuotta nyt osallistutaan ja Skodallahan me ensimmäinen kilpailu juuri täällä ajettiin. Lähdetään tekemään hyvä testi ja voitto mielessä, Kalle Markkanen pohtii.

Reitille ensimmäisenä starttaavat nuorten ja junioreiden SM-sarjan osallistujat, Kalle ja Kristian lähtevät numerolla 76. Keravalta klo 14.00 lähtevä kilpailu pitää sisällään neljä erikoiskoetta ja maaliin parivaljakkoja odotellaan illansuussa. SM-sarjan kuljettajiakin on mukana monia.

- Syysvirkistäytyminen ei tästä voi parantua eli lähdetään nauttimaan ja tekemään hyvää testiä. Viimeksi Jari-Matti Latvala vei meiltä yleiskilpailuvoiton, mutta nyt pistetään kovasti kampoihin ja tuodaan isoimmat pystit kotiin, naureskelee Kalle Markkanen hyväntuulisena.

Kilpailun kulkua voit seurata Rallin SM-sarjan sivuilta sekä sosiaalisesta mediasta. Myös Kallen sosiaalisen median kanavat kannattaa ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä!

Kuva: Timka Seppänen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa