Facebook Twitter Email Pinterest

Neljännen polven mestari, Tuukka Kauppinen

31.08.2021 / Ralli SM / Viestintä

Lauantaina Keravalla kauden neljännessä RSJM-osakilpailussa tehtiin rallihistoriaa,kun Keuda -talon edustalla kilpailun maaliin numerolla 1 saapui iloinen kuljettajaksikko Tuukka Kauppinen - Veli-Pekka Karttunen Honda Civicillään.

Tuukasta nimittäin tuli samalla kaikkien aikojen nuorin rallimestari maassamme. Nuorten mestaruudesta tai cupista on ajettu vuodesta 2014 alkaen. Osallistuminen on mahdollista samana vuonna kun täyttää 15 vuotta. Tuukalla tuohon ikään jäi pelivaraa tasan viikko, mestaruus tuli siis 14-vuotiaana. Kauppinen on myöskin ainoa joka on onnistunut nappaamaan mestaruuden ensimmäisellä kilpailukaudellaan. Neljästä kilpailusta kakkossija ja kolme voittoa on vakuuttava näyttö vauhdista mutta myös varmuudesta. 
 
Voitaneen kai sanoa myös että vauhti kulkee suvussa, tai pojasta polvi paranee. Mikko-isä muistetaan menestyksistä etenkin F-Cupin puolelta, isoisä Vesa on edelleen myöskin mukana autourheilussa, viime aikoina tasanopeusluokan puolella. Vesan isä Mauno taas ajoi aikanaan autosuunnistusta ja toimi Jyväskylän Suurajoissa katsastuspäällikkönä.
 
- Vielä ei ole kakkuja nautiskeltu, säästellään niitä kauden päättäjäisiin. Onnitteluja on tullut niin paljon ettei niitä pysty laskemaan, tuumailee mestari Kauppinen muutaman päivän mestarina olosta nautiskeltuaan.
 
Palataksemme Keravalta alkaneeseen ja päättyneeseen Askolan Granit -ralliin ja sen neljän erikoiskokeen ja 39 erikoiskoekilometrin pariin, joilla Kauppinen ajoi vastustajat aseettomiksi jo heti avauksessa. Reilun 18 kilometrin mittainen Laukkoski koostui muutamasta eri tieosuudesta jossa oli rytminvaihdoksia sekä asfalttiakin mausteena. Kauppinen täräytti yli puolen minuutin pohjat ja otti näin tukevan kiinnityksen voittoon, olihan tässä kohtaa jo miltei puolet kilometreistä ajettu. Lopuilla erikoiskokeilla ero pysyi käytännössä samana ja voitto irtosi 35,9 sekunnin erolla Justus Räikköseen.
 
-Ykkönen tultiin hieman riskilläkin, mutta se onnistui erinomaisesti. Muut pätkät tultiin sellaista normaalimpaa vauhtia ja voidaan kai sanoa että suunnitelma onnistui täydellisesti, kertoo Tuukka.
 
Suunnitelmista puhuttaessa nousee esiin ajatus että aikooko kuljettaja lähteä Kokkolaan kauden päätökseen mahdollisesti tavoittelemaan vielä pisteiden korottamista.
 
- Ei, emme ole lähdössä Kokkolaan kilpailemaan. Sen sijaan lähdemme kyllä sinne katsomaan kilpailua. Hyvää vaihtelua välillä käydä penkallakin katsomassa vauhtia ja aistimassa tunnelmaa. Varmaankin jotain vielä syksyn aikana ajetaan, mutta ei siellä Kokkolassa, tuumailee Tuukka. 
 
Kuva: Merita Mäkinen
 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa