Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen hakee osakilpailuvoittoa Kokkolasta

22.09.2021 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM-luokan puolella SM Kokkolan UA 60-v Juhlaralliin starttaavat lauantaina espoolaista EMSC:ää edustavat Justus Räikkönen ja Mika Rönnberg Ford Fiestalla. Kuljettajakaksikko lähtee kilpailuun sikäli oudoista asetelmista, että kilpailuun lähdettäessä hopeamitali on varma, joten mitalipanosta kisassa ei näin ollen ole.

Minkälaisin tavoittein kilpailuun siis startataan?

- Kokkolaan lähdetään tavoittelemaan uran ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa. Niin täyttä ajetaan kun päästään, kun ei enää tarvitse pisteitä miettiä, kertoo Räikkönen.
 
Kilpailu ajetaan kaksipäiväisenä, lauantai ja sunnuntai ovat ajopäivät. Matkaan kaksikko starttaa lauantaina noin klo 16:45 Kokkolan kauppatorin kupeesta. Samaan paikkaan maaliin saavutaan sunnuntaina klo 13:45. 
 
Nuorten luokka ajaa lauantaina kuusi erikoiskoetta, joista valtaosan pimeässä. Sunnuntaille jää vielä kolme päivänvalossa ajettavaa erikoiskoetta. Kokonaismittaa yhdeksällä erikoiskokeella on 105 kilometriä. Pimeys ja lisävalot tuovat oman mukavan mausteensa, eikä nuori kuljettaja ole siitä lainkaan pahoillaan.
 
- Kyllä mulle lisävalot on ehdottomasti mahdollisuus, lisävalot kun lyödään päälle niin kaikki muu turha jää näkökentästä pois ja voi vaan keskittyä pimeyttä pyyhkivään valokeilaa ja laskea menemään. Pitää vaan toivoa että ei ole sumua ilmassa silloin kun ajetaan lisävaloilla, mutta ei sekään toki mikään este ole etteikö kovaa voisi tulla, mietiskelee Räikkönen.
 
Ensimmäisellä kokonaisella rallikaudellaan komeasti hopeaa ottanut Justus Räikkönen siirtyy ensi vuonna "aikuisten" sekaan SM-sarjaan ajamaan nuotista V1600-autollaan.
 
Minkälaisena 16-vuotias kehittyvä kuljettaja näkee kuluneen kauden?
 
- Olen tainnut monesti sanoakin että kausi on mennyt paljon paremmin, kuin ikinä olisi voinut edes kuvitella. Minun ajokilometreillä en voi olla muuta kuin tyytyväinen sarjan kakkossijaan. 
 
Lähdin sarja-avaukseen Kouvolaan ajamaan kolmatta ralliani ja samalla ensimmäistä SM-rallia. Kouvolasta asti olen yrittänyt nostaa omaa vauhtiani järkevästi ja siinä tavoitteessa olen onnistunut. Tähän väliin onkin hyvä aika kiittää koko tiimiä tästä kaudesta. Kiitos isälle, äidille ja RTRC:n poppoolle huollosta ja kannustamisesta. Suuri kiitos myöskin yhteistyökumppaneille, sponsoreille ja yksittäisille henkilöille jotka ovat auttaneet kauden aikana, kiittelee Justus Räikkönen lämpimästi. 
 
Kuva: Timo Honkala

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa