Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm WRC3-luokan ykkönen Jyväskylässä

03.10.2021 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Suomen MM-rallissa WRC3-luokan voittoon. Rallin yleiskilpailussa kaksikko ajoi viimeiselle MM-pistesijalle kymmenenneksi.
 
Viikko sitten rallin Suomen mestaruutta SM1-luokassa juhlineiden Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen juhlamoodi sai jatkoa Suomen MM-rallissa Jyväskylässä, jossa he ajoivat WRC3-luokan voittoon. TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla kilpaillut kaksikko ajoi kotirallissaan WRC3-luokan kärkipaikalla lähdöstä maaliin.

- Hieno viikonloppu meiltä. Hyvä rytmi päällä koko ajan. Lauantaiaamun jälkeen ei tarvinnut ottaa suurempia riskejä. Toki olisi ollut kiva ajaa kisaa (Teemu) Sunisen ja (Mads) Östbergin kanssa, mutta kun lauantai-iltapäivästä sain ajettua WRC3-luokassa eroa muihin ja tiet olivat sen verran huonokuntoisia niin koin riskin liian isoksi ajaa WRC3-voiton kustannuksella kokonaissijoituksesta. WRC3-luokan ykköstila oli meille isompi juttu, mutta toivotaan, että ensi vuonna pääsemme kilpailemaan WRC2-luokan voitoista.

Rallin avauspäivän jälkeen Lindholm johti WRC3-luokkaa 17,1 sekunnilla ja toisen kilpailupäivän jälkeen jo reilulla minuutilla. Sunnuntaina Lindholm päätti ottaa vauhdistaan vielä yhden pykälän pois ja varmistella johtoaan kilpailun maaliin. Ero kakkosena maaliin ajaneeseen Mikko Heikkilään oli 1:01,3 minuuttia.

- Sunnuntaina ei ollut enää minkäänlaista kilvanajoa. Keskittyä toki piti, sillä päivän erikoiskokeet olivat toisellakin ajokerralla yllättävän liukkaita. Emme ottaneet mitään riskejä, koska ei olisi ollut kuin hävittävää. Tulos oli meille ekstrapisteitä tärkeämpi, Lindholm muistutti.

Voittonsa jälkeen Lindholm ajaa WRC3-luokan MM-pisteissä kolmantena, mutta MM-pisteiden osalta hänen kautensa on pulkassa: jäljellä olevista MM-ralleista Lindholm ei saa enää laskea MM-pisteitä hyväkseen. 

- Tässä saadaan jännittää, nouseeko joku loppukauden aikana takaa ohi. Mutta. Hyvä ja opettavainen kausi tähän mennessä. Suomen mestaruus ja luokkavoitto Suomen MM-rallissa lämmittävät. Iso kiitos kaikille tukijoilleni, yhteistyökumppaneilleni sekä myötäeläjille, kuten myös TGS Wordwide-tiimille hienosta, nopeasta ja luotettavasta autosta.

- Nyt onnistuimme ja saavutimme kahden viikon aikana kaksi tärkeää välitavoitettamme. Näistä tunnelmista on hyvä jatkaa eteenpäin, Lindholm muistutti.
 
Lopputulokset: Suomen MM-ralli WRC3-luokka:
1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo 2:30:06,
2. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo + 1:01,3
3. Lauri Joona – Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia R5 + 4:56,5
4. Pepe López – Borja Odriozola (ESP) Škoda Fabia R5 Evo + 5:40,6
5. Riku Tahko – Markus Soininen (FIN) Hyundai i20 R5 + 7:40,9 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa