Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmin MM-kausi liikkeelle Ruotsista

22.02.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloittavat rallin WRC2-luokan MM-sarjan tulevana perjantaina Ruotsista. Suomalaiskaksikko ajaa tämän vuoden MM-sarjaa Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2:lla.
 
Ruotsin Värmlandista noin 700 km pohjoisemmaksi Uumajaan siirtynyt Ruotsin MM-ralli avaa GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen rallin MM-kauden 2022. Lindholm kilpailee tänä vuonna WRC2-luokan MM-pisteistä sekä luokan sisällä alle 28-vuotiaiden kuljettajien mestaruudesta.  Vuosi sitten suomalaiskaksikko saavutti WRC3-luokassa MM-pronssia.

Lindholm ajaa tiimipisteistä Toksport WRT-tallin joukkueessa yhdessä Venäjän Autoliiton Nikolai Gryazinin kanssa. Tallin toisen joukkueen muodostavat Andreas Mikkelsen ja Marco Bulacia. Lopullisiin henkilökohtaisiin ja tallipisteisiin lasketaan kuuden parhaan MM-osakilpailun tulos.

Rallin nuotituksesta tavoitettu Lindholm kertoo, että viikonlopun rallireitti on talvirallikunnossa.

- Täällä on joitain teitä ajettu paikallisissa kansallisissa ralleissa, mutta en usko, että kukaan luokkamme (WRC2) kärkikuljettajasta olisi täällä aiemmin kilpaillut. Aika vaihtelevia teitä. Välillä todella nopeita osuuksia ja sitten vastapainoksi todella kapeaa ja kääntyilevää tietä. On pitkiä suoria ja ajoa risteyksestä toiseen. 

- Paikallinen ralliaktiivi tiivisti reitin sanomalla, että Uumajan seudun tiet ovat yhdistelmä suomalaisia sorateitä sekä Rovaniemen Tunturirallista tuttua kapeata ja teknistä tietä, Lindholm kertoo.

Ralliin valmistavat ennakkotestit Lindholm ajoi viikonloppuna, ja kaikki on valmista tulevaan.

- Tuttu auto ja olosuhteetkin ovat kuluneelta talvelta jo tuttuja. Ajamme samankaltaisilla säädöillä kuin Suomessa. Isoin ero on se, että MM-rallia ajetaan lyhyemmällä nastaulkonemalla kuin SM-rallia. Ja sen takia pitoa meillä on hieman vähemmän.

Viikonlopun säätiedotus lupaa alueella lämpöasteita nollan molemmin puolin. 

- Tiet menevät urille. Lauantailta peruutettiin kaksi pitkää erikoiskoetta porojen takia. Hyvä niin sillä olemme kontaktimme poroon jo ottaneet, ja se Tunturirallin tilanne riittää.

Tänä vuonna WRC2-luokan sisällä kilpailevat ammattilais- ja amatöörikuljettajat samoista pisteistä. Ruotsissa WRC2-luokassa vastaan asettuu kaksi luokan maailmanmestaria: Andreas Mikkelsen ja Jari Huttunen.

- On kiva päästä ajamaan kyseisiä kuljettajia vastaan ja mittaamaan heihin omaa tasoa ja vauhtia. Parhaamme tehdään, se on varma, Lindholm muistuttaa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy Uumajasta seremoniallisella startilla torstai-iltana klo 21:00 Suomen aikaa. Erikoiskokeille startataan perjantaina Suomen aikaa klo 8:50 alkaen. Päivän ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 125.67 km. 

Ralli jatkuu lauantaina klo 8:05. Päivän aikana ajetaan poikkeuksellisesti vain kuusi erikoiskoetta (82,30 km), koska kahdesti ajettavaksi suunniteltu Ötraskin EK (20,49 km) jouduttiin peruuttamaan alueella laiduntavien porojen takia. 

Rallin ratkaisevaan päätöspäivään startataan jo klo 6:30 Suomen aikaa. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta (56,84 km). Ensimmäinen kilpailija starttaa rallin viimeisellä EK:lle klo 13:18 ja maaliin autokuntia odotetaan sunnuntaina klo 14:33 alkaen.

Kuva: Toksport WRT

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa