Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä tekee paluun rallin SM-sarjaan Kuopiossa!

22.02.2022 / Antti Lahtinen

Viime vuosina rallin SM-sarjaa aktiivisesti SM1-luokassa Škodan R5:lla kiertänyt jyväskyläläinen Juuso Metsälä jätti kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua väliin, mutta on jälleen mukana Kuopiossa. 21-vuotias maanrakennuskoneenkuljettaja on pitänyt ajotuntumaa yllä ajamalla kaksi rallisprinttiä, joista molemmista tuli luokkavoitot. Alkaneella Kaudella Metsälän on tarkoitus kilpailla satunnaisesti. 

- Viime kaudella ajettiin kaikki SM-rallit pois lukien Kokkola ja panostettiin todella paljon. Kyllä siinä kauden jälkeen oli takki aika tyhjä, kun lokakuussa ohjelmaan tuli vielä kotoinen MM-ralli. Välillä päästiin SM-ralleissa kärjen tuntumaan, mutta ei pystytty panostaa ihan niin paljon, kun tällä tasolla vaaditaan. Päätimme, että kaudesta 2022 tulee osittain välivuosi ja ajetaan valikoituja ralleja ja sprinttejä. Kuopion jälkeen ajan ainakin Laukaan SM-rallisprintin, kun siinä sarjassa on hyvä tilanne pisteiden suhteen, kertoo Metsälä suunnitelmiaan. 

Kartanlukijan jakkaralle istuu Rovaniemen Urheiluautoilijoita edustava Jaakko Jäntti. Jäntti on tuttu nimi mm. Mika Rampasen ja Jari Kihlmanin viereltä. 

-Ei tähän liity mitään sen suurempaa draamaa. Matin (Kangas) kanssa on ajettu pari vuotta yhdessä, mutta nyt kypsyi ajatus ajaa Jaakon kanssa tämä ralli. Koitetaan tehdä mahdollisimman tarkka nuotti ja saada hyvä luotto ajamiseen, eiköhän se ole ainakin yksi avain hyvään tulokseen. 

Rallien suhteen ajotaukoa on kertynyt useampi kuukausi, sillä Metsälän viimeisin ralli ajettiin viime vuoden lokakuussa. Ennen kilpailua Metsälän suunnitelmissa on päästä ajamaan testiä ja karistaa pahimmat ruosteet ranteista. Varsinaisia tulostavoitteita Metsälä ei tuttuun tyylinsä kerro. 

-Kuopiossa ei ole SM-rallia hetkeen ajettu, joten kaikki ovat samalla viivalla ja se sopii ainakin minulle. Sellainen nousujohteinen ralli olisi tilauksessa, mutta en mitään sen kummempaa tulostavoitetta aseta, kertoo Metsälä.

SM-Ralli ABC Pitkälahden reitin kokonaispituus on 516 km sisältäen 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 116 km. Rallin reitille startataan perjantaina 4.3. klo 18:01 alkaen.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa