Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Täysi luotto päällä hyökkäämään”

01.03.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-talvikauden viimeiset pisteet on jaossa tulevana viikonloppuna Kuopiossa. Sarjan edellisessä osakilpailussa Riihimäellä Škoda Fabia Rally2 Evolla kolmanneksi ajanut kaksikko Juha Salo ja Mikko Markkula tavoittelevat talvikauden parasta tulosta Kuopiossa.

- Ajoin urani alkuvaiheessa 90-luvun lopulla Kuopiossa pari rallia, mutta en ole alueella sen jälkeen kilpaa ajanut. Muistini mukaan tiet olivat vaihtelevia; välillä isoa tietä ja perään pienempää. Kun nuotitus alkaa niin sitten tiedetään reitistä enemmän.

Salo kertoo, että tiimi ajoi ralliin valmistavat testit viime viikonloppuna Savitaipaleella ja kaikki on valmista tulevaan.

- Käytiin ajamassa. Ei me mitään varsinaisesti testattu, kokeiltiin renkaita ja pidettiin ajotuntumaa yllä. Autooni ei tarvitse tehdä mitään. Ajoin 50—60 EK-kilometriä, ja kaikki on kunnossa, Salo summaa.Keväinen talvikeli on tunnetusti arvoituksellinen. Aurinko lämmittää ja vaikka olisi pakkasta, teiden jäinen pinta pehmenee päivällä auringon lämmöstä.

-  Se kuuluu tähän vuoden aikaan. Renkaita pitää miettiä loppuun asti. EK-kilometrejä on reilut sata ja me saamme käyttää rallin aikana kahdeksaa rengasta. Kun näemme reitin ja reitillä vallitsevat olosuhteet niin tehdään päätöksiä sen mukaan, Salo muistuttaa.

- Testit meni hyvin, fiilis autoon on hyvä ja mieli odottava. Täysi luotto päällä lähdetään hyökkäämään ja parantamaan Riihimäen kolmatta sijaa. Ehjä ja hyvä suoritus. Tiedän, että kaikki nykyiset muutokset toimintaani tuottavat pikkuhiljaa hedelmää. Haluan päättää talvikauden niin hyvää suoritukseen kun vain ikinä pystymme, Salo linjaa.

SM-ralli ABC Pitkälahti Kuopio ajetaan Kuopiossa ja Tuusniemellä. Rallireitti sisältää yhdeksän erikoiskoetta (108,23 km). Kilpailu käynnistyy jo perjantaina 4. maaliskuuta klo 18:00 Kuopiosta. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta (17.16 km). Ralli jatkuu lauantaina 5. maaliskuuta kello 8:30. Päivän aikana kilpailijat ajavat seitsemän erikoiskoetta ja käyvät kahdesti Kuopion Hiltulanlahdessa Heinjoen moottoriradalla huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan Kuopion torille maaliin klo 17:43 alkaen. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa