Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herraselle toiseksi korkeimmat SM-pisteet Kuopiosta

07.03.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Rallin SM-sarjan talvikauden päätöskisa ajettiin viikonloppuna Kuopion maisemissa. SM4-luokassa kilpaileva 18-vuotias Toni Herranen nousi vahvalla suorituksella palkintokorokkeelle.

Ralli käynnistyi jo perjantaina kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Nämä pätkät sujui Herraselta ja kartanlukija Sebastian Virtaselta mainiosti.

- Perjantaina varsinkin toisella pätkällä oli siisti ajo, näkyi kello tykkäävän. Jäi heti hyvä fiilis ja oli mukava lähteä lauantaihin, Herranen kertasi avauspäivää.

Lauantaina edessä oli seitsemän haastavaa erikoiskoetta. Luokkakärjessä startannut Herranen suoriutui heti aamun ensimmäisestä, peräti 34 kilometrin pituisesta ek:sta virheettömästi, mutta maalissa hämmästys oli suuri. Edellisessä kisassa voittoon ajanut Henri Hokkala kirjautti täällä peräti puolen minuutin luokkapohjat.

- Omasta mielestä se tuli hyvin, pari paikkaa tultiin vähän jopa limitilläkin. Maalissa se Hokkalan aika oli pieni järkytys. En tiedä mikä se isoin ero oli loppupeleissä, kertoisin jos tietäisin.

Luokan voittotaistelun kannalta tilanne näytti tässä vaiheessa haastavalta, mutta toisesta sijasta käytiin päivän aikana mukavaa vääntöä. Lopulta toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle tärähtänyt pohja-aika käänsi tilanteen kolmen sekunnin erolla Herrasen hyväksi. Luokassa kolmanneksi ajoi Jesse Kallio.

- Nähtiin jo silloin, että nyt ei pysty ”Hekaa" haastamaan, mutta ajateltiin pysytellä iskuetäisyydellä - keskeytys alla, niin ei kannattanut lähteä hölmöilemään. Onneksi ihan mahdottomia riskejä ei kuitenkaan tarvinnut lopussa ottaa. Varsinkin toiseksi viimeinen pätkä tuli hienosti ja siinä saatiin vähän rakoa kolmossijaan. Vikalle pätkälle vielä puhdas hyvä ajo, ja kakkossija kotiin, Herranen selvitti.

- Loppupeleissä jäi sijoituksen puolesta hyvä fiilis, tärkeät pisteet. Mutta totta kai harmittaa, kun ei pystytty ajamaan voitosta. Täytyy tutkia, missä sitä aikaa hävittiin varsinkin kolmosella.

Järjestäjille ja erityisesti reittitiimille Herranen antaa kiitosta.

- Hieno kisa! Todella hienot ja monipuoliset tiet, oli nautinto ajaa. Ehkä jopa parhaat tiet tällä kaudella tähän mennessä.

Kokonaisuudessa talvikauteen Herranen on yhdestä keskeytyksestä huolimatta syystäkin tyytyväinen. Yksi voitto, keskeytys ja kakkossija oikeuttavat kolmen ajetun osakilpailun SM-pistetaulukon toiseen sijaan.

- Kyllä talvikaudesta jäi lopulta oikein hyvä fiilis. Sorakisoista oon kuitenkin aina tykännyt enemmän, joten näistä asetelmista on todella hyvä lähteä jatkamaan SM-kautta kesällä, Herranen toteaa lopuksi.

Rallin SM-kausi jatkuu Turussa toukokuun puolivälissä.

SM4-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1. Kristian Nieminen 53p
2. Toni Herranen 52p
3. Henri Hokkala 50p
4. Benjamin Korhola 47p
5. Jesse Kallio 40p

SM4-luokan lopputulokset, SM-ralli ABC Pitkälahti Kuopio

1. Henri Hokkala 1:00:26,5
2. Toni Herranen +42,2
3. Jesse Kallio +45,1
4. Benjamin Korhola +48,8
5. Kristian Nieminen +1:25,4

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa