Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist ennakoi tiukkoja taistoja pisteistä

13.05.2022 / Ralli SM / Viestintä

RSJM-sarjan kausi jatkuu lauantaina Turussa Länsirannikon Rallilla, kyseessä on junioreille ja nuorille kauden kolmas SM-osakilpailu ja ensimmäinen neljästä kesäkilpailusta.

Nuorten SM:n pistekolmosena talven jälkeen on viime kauden vitonen, pohjankurulainen Raoul Dahlqvist joka edustaa (E-TMK) Ekenäs-Tammisaaren MK/UA:ta.

Ajokkina toimii vanhempikorisen Ford Fiestan tilalle tälle kaudelle hankittu uudemman korimallin Ford Fiesta.

Juhannuksena 17 vuotta täyttävän kuljettajan tavoitteena on tältä kaudelta on vähintäänkin mitali.

- Pisteiden kannalta talvikausi meni ihan ok, mutta ei se tietysti ihan täysin tyydytä kun Vatanen on karkumatkalla. Sarjan kesäkautta odotan kovasti, koska uskon olevani kesällä vahvempi ja pystymme antamaan muille painetta sen myötä enemmän. Viime vuonna olimme Länsirannikolla viidensiä, ihan hyvillä odotuksilla nytkin matkaan, varmasti tiukkaa kisailua sijoituksista on luvassa. Turun tiestöt on useasti melko nopeita ja haastavia joten tilanteita voi olla paljon ja katsojillekin hienoja suorituksia katseltavaksi, kertoo Dahlqvist.

Treenikisana Dahlqvist kävi ajamassa Salossa ajetun kansallisen rallin viikkoa ennen Turun osakilpailua. Sateisen kilpailun anti oli onnistunut ja Länsirannikon ralliin voidaan suunnata murheitta.

- Kaikki toimi hyvin ja maaliin päästiin, tavoitteena oli vain ehjä kisa ja ajaa omaa ajoa aikoja katsomatta, kertoo Raoul.

Tarkkasilmäisimmät rallia seuraavat katsojat ovat saattaneet kiinnittää huomiota että kartanlukijan paikalla Salossa istui Jens Johansson (RUFAK) ja Turkuun kyytiin istuu konkari Pentti Tiainen (LohUA), kauden aiemmissa kisoissa Dahlqvistin vierellä on istunut seurakaveri Edgar Wirtanen.

- Joo, Edgar oli itse Salossa ajamassa ja on estynyt Turun kisan aikaan, ei mitään sen dramaattisempaa, kertoo Dahlqvist.

Länsirannikon Rallin kilpailukeskus Veritas Stadion ja huoltoalueet, sekä lähtö ja maali sijaitsevat Turun Kupittaanpuiston alueella. Kilpailun startti lauantain osalta tapahtuu klo 9 ja maaliin saavutaan hieman ennen klo 18. Lauantain kokonaisreitti on 306 kilometriä, josta 7 erikoiskokeen osuus on 88,65 kilometriä. Kaksikko Dahlqvist – Tiainen kilpailee numerolla 70 ja tuloksia voi kilpailun aikana seurata Ralli SM:n kotisivulta löytyvien tuloslinkkien kautta, tai nautiskella jo tutusti Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla toteutettavasta live-lähetyksestä. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa