Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Niemisen kesäkauden avaus päättyi keskeytykseen

15.05.2022 / Nieminen Racing -tiedotus

Kristian Niemisen kesäkauden avaus päättyi keskeytykseen Talvikauden jälkeen SM4-Luokan sarjajohdossa kesään startannut Kristian Nieminen lähti hyvillä mielin jatkamaan kilpailukautta Turun Länsirannikko-Ralliin. 
 
Kilpailuun valmistautuminen jäi hieman huonoksi melko myöhäiseksi venyneen talven takia ja testi mahdollisuudet olivat melko rajalliset, mutta tästä huolimatta tavoitteet kilpailulle oli asetettu korkealle, niinkuin aina. Viime vuoden tavoin kilpailu aloitettiin Perjantai-Iltana kahdella kestopäällysteellä ajettavalla erikoiskokeella, joka oli mukavaa vaihtelua jo viime vuonna. 
 
- Hyvillä fiiliksillä startataan kisaan. Testi kilometrejä saatiin alle nyt vain parikymmentä kilometriä, joten sikäli lähtökohdat eivät aivan ihanteelliset ole, mutta auto on nyt iskussa ja kun valot vaihtuvat illalla niin täysiä lähdetään vetämään tilanteesta huolimatta, kertoi Kristian nuotituksen jälkeen. 
 
Ensimmäisellä erikoiskokeella ajaminen oli tasaisen varmaa ja hyvä fiilis saatiin päälle neljänneksi nopeimmalla kellotuksella ja edessä oli päivän teknisempi erikoiskoe. Tasaisesta omasta suorituksesta kello tykkäsi ja reilu 3 sekunnin pohja-aika taululle, joka tarkoitti samalla luokan 2.tilaa, 0.1 sekunnin erolla johtavaan Patajokeen ennen Lauantaita. 
 
- Mukavasti lähti homma käyntiin, saatiin kokolailla sellainen avaus kun osattiin odottaakkin. Toisella pätkällä renkaat kuumeni loppua kohden liikaa ja turhia lipsumisia alkoi hieman tulla, mutta hyvä startti kokonaisuutena. Innolla lähdetään huomenna vetämään soralle, kertasi kuljettaja perjantain päätteksi. 
 
Lauantaiaamuna saatiin aloittaa kisapäivä kuivassa ja kirkkaassa kelissä. Edessä oli kilpailun pisin erikoiskoe, vajaa 20 kilometrinen Suni, jossa katsottiin heti kuka on hereillä ja kuka ei. 
 
Päivä ei lähtenyt käyntiin aivan halutulla tavalla, mutta virheiden määrään nähden kellotus oli kohtuullinen eikä tästä lähdetty lannistumaan, luokan 3. nopein ja peli oli nyt auki. 
 
- Ei tullut ihan niinkuin pitäisi, kuski oli melko selvästi vielä sokos hotellin aamupalapöydässä. Lähdössä stumpattiin auto melko totaallisesti ja pitkin pätkää tuli aikaa vieviä virheitä liikaa. Todella liukasta ja yllättäviä tilanteita tuli tuon tuosta. Kilpailu on kuitenkin vielä täysin auki ja koitetaan saada silmät auki jottei liikaa hävitä. 
 
Aamun toisella erikoiskokeella havaittavissa oli edelleen samaa liukkautta kuin edelliselläkin ja pitoa täytyi tunnustella melko tarkasti. Noin puoliväliin asti päästiinkin kunnes melko harmittomasta tilanteesta syntyi kohtuullisen suuret seuraukset ja ulosajon seurauksena matkanteko päättyi katon kautta katsomon puolelle kilpailun toiselta sijalta. 
 
- Harmittaa todella paljon. Hieman kirraavassa oikeassa perä lähti irti ja tilanne näytti jo raukeavan kunnes etukulma kuitenkin nappasi oikaisu betoniin kiinni viskaten auton suoraan sisäpenkan puolelle ja siitä samoilla vauhdeilla nurin. Muistin vielä, että paikka on liukas, mutta tällä kertaa monen sattumuksen summana lopputulos oli hieman huonompi. 
 
- Vaikka valmistautuminen ei hyvä kilpailuun ollutkaan niin siitä huolimatta tunne oli, että vauhtia löytyy ja varmasti olisi ollut vielä nousujohteinen kilpailu edessä kilometrien karttuessa. Sarjan kannalta ensimmäinen nollakisa, mutta ei silti mitenkään hyvä tilanne. Sen verran remonttiakin syntyi, että ennen Pohjanmaata saadaan tehdä muutakin kuin ottaa aurinkoa. 
 
Parivaljakko jatkaa 4.osakilpailun jälkeen SM4-luokan 3.sijalla ja loppukautta kohden sävelet ovat kuitenkin melko selvät. 
 
- Laitetaan auto kuntoon ja lähdetään kauden loppuihin kisoihin tekemään tulosta. Tavoitteet ovat kaadosta huolimatta edelleen korkealla niinkuin aina ja ei anneta sen haitata omaa tekemistä. Kyseessä oli kuitenkin meidän uran ajalta ensimmäinen kaato kilpailutilanteessa, joten voidaan kai puhua myös jonkunlaisesta tilastojen nollauksesta, päättää kuljettaja. 
 
SM4-Luokan pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen: 
1. Henri Hokkala 75 pts 
2. Toni Herranen 70 pts 
3. Kristian Nieminen 53 pts 
4. Benjamin Korhola 47 pts 
5. Jesse Kallio 40 pts 
 
Kausi jatkuu kuukauden kuluttua Pohjanmaalla, jossa jaossa ovat kauden viidennet SM-pisteet.
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa