Facebook Twitter Email Pinterest

Seuraavaksi suuntana Keski-Suomi – Lauri Joona mukana Jyväskylän MM-rallissa

20.07.2022 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan kalenterissa seuraava huomiomerkki on elokuun alussa. Silloin ajetaan legendaarinen Sorateiden Grand Prix eli Secto Rally Finland.

Sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona kilpailee tällä kaudella sekä rallin SM-sarjassa että rallin junioreiden MM-sarjassa. Näiden lisäksi hän on kerännyt pisteitä myös rallin MM-sarjan WRC3-luokasta. Jyväskylän MM-ralli ei kuulu junioreiden MM-sarjaan, mutta jaossa on WRC3-luokan pisteitä. Näitä pisteitä Joona lähtee kartturi Tuukka Shemeikan kanssa metsästämään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylän sorateiltä.

- On kyllä ihan viimeisen päälle hieno juttu, että päästään ajamaan ”kotikisaan”! Kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluu taustajoukoille ja kaikille tukijoille, hehkuttaa Joona.

Elokuinen Jyväskylän MM-ralli on Lauri Joonalle uran kolmas. Ensimmäisen Jyskälän saldona oli hienosti etuvetoluokan kolmas sija ja parhaan noviisin palkinto. Viime syksynä Joona ajoi MM-debyyttinsä WRC3-luokassa Skoda Fabia R5-autolla, ja sijoittui hienosti kolmanneksi.

Tälläkin kertaa Joona kilpailee siis WRC3-luokassa, mutta käskytettävänä on Ralli SM -sarjasta tuttu Rally3-luokiteltu Ford Fiesta. Luokkaan on ilmoittautunut yhteensä viisi kuljettajaparia.

- Varmasti tulee kova kilpailu, Jyväskylä ei ole koskaan mikään läpihuutojuttu. Tavoitteena on luokkavoitto ja mahdollisimman korkea yleiskilpailun sijoitus. Lisäksi on hyvä vertailla omaa menoa WRC2-luokan autoihin, kertoo Joona.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Secto Automotive Rally Finland, ajetaan Jyväskylän seudulla 4.-7.8.2022.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa