Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herraselle keskeytys uran ensimmäisestä asfalttirallista - jatkaa EM-sarjan kolmannella sijalla

27.07.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

18-vuotiaan Toni Herrasen EM-rallikausi jatkui kartanlukija Mikko Lukan kanssa viime viikonloppuna Italiassa. Rooman lähistöllä ajettu Rally di Roma Capitale oli suomalaisnuorukaiselle uran ensimmäinen asfalttikilpailu.

Herranen sai ensimmäisen tuntuman auton asfalttialustaan ennakkotesteissä, paljon oli siis uutta opeteltavaa viikonloppuun lähdettäessä.

- Saatiin testeissä ihan kohtuulliset kilometrit kasaan ja vähän fiilistä asfaltilla ajamiseen. Paljon on kuitenkin uutta edessä, Herranen kommentoi ennen kilpailua.

Rallista tulikin ensikertalaiselle erittäin haastava. Kaksi erikoiskoetta peruttiin heti kilpailun alussa ja jo lauantain kolmannella ajetulla ek:lla Ford Fiesta lipsahti jarrumurheiden johdosta syvälle pensaikkoon.

Huolto sai auton kuitenkin kuntoon sunnuntaille ja edessä oli vielä tärkeitä asfalttikilometrejä tulevia kisoja ajatellen, vaikka kunnolliset tuloshaaveet olikin keskeytyksen johdosta menetetty.

- Ei ollut kaikista helpoin ralli aloittaa asfaltilla. Yleisesti oli todella haastava viikonloppu, mutta opettavainen.

Sunnuntain kuudesta erikoiskokeesta lopulta vain neljä ajettiin, mutta oppia karttui viikonlopulta silti varsin mukava määrä.

- Vähän toki huono tsägä, kun niin monta pätkää peruttiin ja jäi sen vuoksi ajamatta. Saatiin kuitenkin ihan hyvin kilsoja, kun laskee testit mukaan. Kokemuksena todella hyvä, ja tästä on todella paljon helpompi lähteä seuraavaan asfalttikisaan, Herranen toteaa.

Herranen keräsi keskeytyksestä huolimatta viikonlopulta seitsemänneksi korkeimmat sarjapisteet ja jatkaa ERC4 Junior -luokan kolmannella sijalla, kun ajamatta on kaksi osakilpailua. EM-kausi jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Tshekin asfaltilla.

Kuva: Toni Herranen Sports

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa