Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm luottavaisena palkintopallijahtiin

02.08.2022 / Marko Mäkinen

Rallin edellisessä MM-osakilpailussa Viron MM-rallissa WRC2-luokassa kolmanneksi ja yleiskilpailussa kymmenenneksi Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 Evolla ajaneet Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ovat kotikilpailunsa haasteisiin valmiina. Kaksikko ajoi maanantaina Jämsän Arvajassa valmistavat testit ja kaikki on torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin kunnossa.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin tekemään omaa parastaan. Kaksikko starttaa WRC2-luokan Škoda Fabia Rally2 Evolla reitille lähtönumerolla 20 ja lähtöpaikalla 13.

- Lähtöpaikkamme on ainakin erikoiskokeiden toisella ajokerralla hyvä, koska Rally1-autot putsaavat edessämme tietä. Mutta ensimmäisellä ajokerralla teiden pinta puhdistuu vielä lisää kymmenenkin autoa meistä taaksepäin, Lindholm muistuttaa.

- Ralliin voi olla tavoitteita ja haaveita, mutta parempaa tulosta ei pysty tekemään kuin mihin oma taso riittää. Meillä on hyvä auto ja autoomme hyvät säädöt. Sarjan edellisessä osakilpailussa Virossa saimme osviittaa siitä, että vauhdillisesti tilanteemme pitäisi olla ihan hyvä. 

- Nyt vain paneudumme yksityiskohtiin ja suoritamme viimeiset ennakkovalmistelut hyvin, jotta olisimme rallissa mahdollisimman valmiita kilpailemaan. Sekunnin kymmenysten erot syntyvät pienistä asioista. Pitää olla määrätietoista tekemistä heti rallin alusta lähtien. Perusvarma ja hyvä ajosuoritus pitäisi riittää kolmen nopeimman joukkoon. Se on realistinen tavoite ja siihen tähdätään, Lindholm sanoo.

Torstai-iltana Jyväskylän Harjulta käynnistyvä Suomen MM-ralli on Lindholmille hänen ajajauransa viides Suomen MM-ralli. Vuosi sitten lajin hallitseva Suomen mestari juhli Jyväskylässä WRC3-luokan ykkössijaa. Tuleva reitti on viime syksystä jokseenkin tuttua, vaikka uusiakin osuuksia löytyy ja erikoiskokeiden ajosuuntia on jonkin verran vaihdeltu.

- Uudet osuudet ovat vain hyvä asia. Virossa näimme, että uusilla erikoiskokeilla olimme selkeästi vahvoja, ja uskon, että olemme samalla tavalla vahvoja myös Jyväskylässä. Uudet osuudet ovat meille aina tervetulleita. 

Lindholmin kakkosohjaajalle Reeta Hämäläiselle edessä on järjestyksessään seitsemäs Suomen MM-ralli. Hän sanoo, että Suomen MM-ralli on yksi kalenterin hienoimmista ralleista. Kun kyseessä on myös maailman nopein rallin MM-osakilpailu, vaaditaanko kakkosohjaajalta poikkeuksellista valmistautumista?

- Jyväskylän seudun tiet ovat huimia ja hienoja, ja on siistiä olla tässä rallissa mukana. Valmistautuminen tulevan viikonlopun kilpailuun ei poikkea muista ralleista. Teemme hyvää ja tarkkaa työtä heti nuotitusjakson alusta asti ja keskitymme kilpailuun samalla tavalla kuin muihinkin ralleihin, Hämäläinen muistuttaa.

- Jokaisessa MM-rallissa kakkosohjaajan tulee olla tarkkana ja hereillä, mutta Jyväskylässä erityisesti. Kovassa vauhdissa edessämme tapahtuu asioita nopeaa tahtia. Nuotinluvussa rytmi on tärkeä, koska Suomen MM-rallissa mutkat tulevat normaalia nopeammin vastaan. Ja juuri kovan vauhdin takia nuottia pitää lukea hieman enemmän eteen, mutta ei liikaa, koska kuljettaja ei voi kaikkea sanottua muistaa, Hämäläinen toteaa.

Kauden kahdeksas MM-osakilpailu Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 4. elokuuta Jyväskylästä Harjun kaupunkierikoiskokeella (3,48 km) klo 19:08. Ralli jatkuu perjantaina Jyväskylän itä- ja länsipuolella ajettavilla yhdeksällä (124,91 km) ja lauantaina Jämsän suunnalla kahdeksalla (150,30 km) erikoiskokeella.

Kilpailun viimeisenä päivänä sunnuntaina ohjelmassa on neljä (43,92 km) erikoiskoetta. Ralli päättyy klo 13:18 Ruuhimäessä ajettavaan (11,12 km) Power Stage-erikoiskokeeseen. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa