Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla hymy herkässä kotikisan kynnyksellä – ”Suomen MM-rallissa on ihan oma meininki”

03.08.2022 / Anu Haapalainen

Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka starttaavat Suomen MM-ralliin hyvin valmistautuneina ja luottavaisin mielin. Takana on onnistunut testirupeama ja edessä maailman parhaat soratiet. 

Torstaina käynnistyvä Suomen MM-ralli on Lauri Joonalle ralliuran kolmas. Ensimmäisen Jyskälän sastamalalainen ajoi etuvetoluokassa ja viime syksynä Joona ajoi MM-debyyttinsä WRC3-luokassa Skoda Fabia R5-autolla. Tälläkin kertaa Joona kilpailee WRC3-luokassa, mutta käskytettävänä on Rally 3 -luokiteltu Ford Fiesta.

Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin reitistä on noin puolet uudistunut viime vuodesta, ja joidenkin tuttujen erikoiskokeiden ajosuuntia on vaihdettu. Neljän kisapäivän aikana ajetaan 22 erikoiskoetta, yhteispituutta erikoiskokeilla on noin 322 km. Joona antaa vuolaat kehut reitille:

- On kyllä hyvä reitti. Mukana on legendaarisia vanhoja pikataipaleita. Ja onpa mukana myös muutama pätkä, mitä ollaan ajettu edellisvuosina, joten siitä pitäisi olla vähän jopa hyötyä, naurahtaa Joona.

Kisa käynnistyy torstai-iltana Jyväskylän keskustassa ajettavalla Harjun erikoiskokeella ja tositoimiin sorateille päästään perjantaina, jolloin ajetaan yhdeksän erikoiskoetta. Lauantaina on ohjelmassa kahdeksan ja sunnuntaillekin jää vielä ajettavaksi neljä erikoiskoetta.

- Päijälähän se pätkä on, mitä eniten odotan. Se on vaan niin törkeen hieno! Paljon on hyppyä, luonnikasta mutkaa ja siellä on kaikkea, mitä hyvä rallipätkä vaatii. Myös Lankamaata olen odottanut, että sen pääsisi vetämään oikein kilpailussa. Hieno pätkä pitäisi olla, vaikka se ajetaankin eri suuntaan mitä aiemmin.

Lauri Joona kisaa tällä kaudella sekä kotimaassa rallin SM-sarjassa että maailmalla rallin MM-sarjan WRC3-luokassa ja junioreiden MM-sarjassa. Jyväskylässä on jaossa WRC3-pisteitä. Kotikisa saa leveän hymyn Joonan huulille:

- On kyllä tosi hieno taas päästä mukaan tähän kisaan. Vaikka tuolla ulkomailla on hieno ajaa ja nähdä erilaista, niin kyllä täällä Suomessa on vaan ihan oma meininki. Ja varsinkin nyt, kun yleisöä on varmasti sankoin joukoin taas katsomassa ja kannustamassa. Iso kiitos vielä kaikille ketkä mahdollistivat meille tämän kilpailun, kiittelee Joona taustajoukkojaan ja tukijoitaan.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Secto Rally Finland, ajetaan Jyväskylän seudulla 4.-7.8.2022.

Kilpailun reitti ja aikataulu: https://sectorallyfinland.fi/reitti/
Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa