Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko kuudenneksi Mikkelin SM-rallissa - “Kauden paras kisa”

28.08.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Lauantaina ajetussa Mikkelin SM-rallissa Riku Tahko ja kartanlukija Sami Ryynänen sijoittuivat SM1-luokan kuudenneksi. Sijoitus parani vielä toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. 

Mikkelin SM-ralli palasi tauon jälkeen kesäralliksi, kun lauantaina kuljettajat taistelivat SM-pisteistä. Suomen MM-rallin jäljiltä kuntoon laitettu Hyundai i20 R5 –ralliauto oli jälleen RIku Tahkon ja kartanlukija Sami Ryynäsen alla. Tahkon suoritustaso oli tasainen läpi kilpailun, sillä jokaisella erikoiskokeella aika oli kuudenneksi tai seitsemänneksi nopein. 

- Ehjä ja puhdas kilpailu pystyttiin ajamaan. Molempien suorittaminen oli hyvää, ja tuntuu että vauhti on nyt parempaa, kuin aiemmin tällä kaudella. Jyväskylän hyvä vire kantoi tänne saakka ja ero pysyi siedettävänä, kuvaili Tahko kisapäivää. 

- Rallin reitti oli hieno ja kilpailu muutenkin. Aamun ensimmäisellä meni pari paikkaa varovaisesti, mutta muuten tuntui hyvältä. Nopeillakin erikoiskokeilla tuntui, että olimme hyvässä vauhdissa. 

Kilpailun loppupuolella ralli näytti vielä dramaattisen luonteensa, kun SM-pistejohdossa oleva Emil Lindholm joutui keskeyttämään tekniseen vikaan turvallisen tuntuiselta kakkossijalta. Näin Tahkon sijoitus nousi kuudenneksi. 

- Kuutoserikoiskokeen maalissa näimme, että Emil Lindholmin auto oli hyytynyt. Tämän jälkeen päätettiin, että viimeisellä erikoiskokeella ajetaan varmasti ja otetaan hyvät pisteet mukaan. 

Riku Tahkon mielissä noussut vauhti loi uskoa tulevaan. 

- Ajoimme ehdottomasti kauden parhaan kisan. Tästä on todella hyvä lähteä Kouvolaan, Tahko summaa. 

Ralli SM –sarjasta on jäljellä yksi osakilpailu, joka ajetaan Kouvolassa syys-lokakuun vaihteessa. RIku Tahko on SM-sarjan pisteissä yhdeksäs. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa