Facebook Twitter Email Pinterest

Suvi Jyrkiäinen on valmiina SM-rallikauden finaaliin

27.09.2022 / Toni Lönnroos / Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu, O.K. Auto-Ralli, ajetaan tulevana lauantaina 1.10. Kouvolan seudulla. Suvi Jyrkiäinen lähtee kauden päätöskilpailuun parantamaan omaa suoritustasoaan.

Rata SM-sarjasta tuttu Jyrkiäinen vaihtoi moottoriradat erikoiskokeisiin tällä kaudella. Autona on ollut Co-Motorsportin ylläpitämä V1600-luokan Ford Fiesta, ja kartanlukijana saksalainen Antony Warmbold. Kaksikko on ajanut kauden aikana kaksi SM-osakilpailua, Turussa kerrytettiin kokemusta, Pohjanmaalla sateen liukastamilla teillä ero kärkeen pienentyi. Seuraava osakilpailu ajettiin Mikkelissä ilman Jyrkiäistä, se jäi väliin työkiireiden vuoksi, joten nyt edessä on uran kolmas SM-ralli. Valmistautumisessa on painotettu nuotin toimivuutta ja jarrutuksia.

- Pitkästä aikaa käytiin testaamassa, on ollut vähän työkiireitä. Olimme Antonyn kanssa viime viikolla Ylistarossa, ajettiin samaa pätkää kuin kauden alussa. Teimme uudet nuotit, joten pääsimme hyvin vertaamaan aiempaan, nuotti on nyt selkeämpi ja ajamisessakin on aika paljon eroa. Muisteltiin, että kun viimeksi vaihdoin suoralla isompaa silmään, nyt tulin jo edellisestä mutkasta suoralle samalla vaihteella, eli sujuvuutta ajamiseen on tullut. Treenattiin myös jarrutuksia, haetaan niihin tarkkuutta, eli pienin askelin rakennetaan kokonaisuutta paremmaksi, Jyrkiäinen kertoo.

Tavoitteeksi on asetettu kehittyminen ja tietenkin maaliin pääsy.

- Olen kuullut, että Kouvolassa on hienot ja aika nopeat tiet, mielenkiintoista päästä sinne ajamaan. Tavoitteena on jälleen maalin pääsy ja ajokokemuksen kerääminen, tulosta katsotaan vertaillen omaan aiempaan tekemiseen, Jyrkiäinen päättää.

SM O.K. Auto-Rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, kilpailun lähtö on Tykkimäen Moottoriradalta lauantaina 1.10. klo 09.01, ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy klo 09.34, Jyrkiäisen ja Warmboldin kilpailunumero on 42. Maaliin kilpailijoita odotetaan Original Sokos Hotel Vaakunan pihaan klo 16.57 alkaen. Rallia voit seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Linkkejä rallin seuraamiseen: 

Suvi Jyrkiäinen Racing Facebook
Livelähetys YouTube
Tulosseuranta
GPS-seuranta
Ralli SM
SM O.K. Auto-Ralli 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa