Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari innokkaana alkavaan rallikauteen

09.01.2023 / Jooa Iivarin tiedotus / Jani Seppälä

17-vuotias Korpilahden UA:n rallikuljettaja Jooa Iivari odottaa jo innolla Ralli SM:n avauskilpailua joka ajetaan 13.-14. tammikuuta Rovaniemen ympäristössä.

Maineikas Tunturiralli, virallisesti 58. Arctic Lapland Rally haastaa jälleen kuljettajat hankien keskellä kulkevilla lumiränneillään. Iivarin kalustona SM3-luokassa toimii Ford Fiesta Rally4, jollaisella hän vauhtiaan väläytteli jo viime kaudella. Kauden toiseksi viimeisessä kisassa Mikkelissä kalusto kuitenkin kaatui vatukkoon siinä määrin railakkaasti että päätöskisa Kouvolassa jäi ajamatta.
 
Talven aikana auto on valmisteltu uuteen koriin ja kilpailuja odotetaan jo malttamattomana. Kilpailupaikkakunnalle Jooa Iivari ja kartanlukija Teemu Sillanpää (EPUA) saapuivat kilpailua edeltävänä lauantaina, jotta jo sunnuntain kilpailumateriaalien noutoon päästiin rennosti ja keskittyneesti.
 
- Minulla on jo peräti toinen Tunturiralli tulossa, Teemullahan tämä on vasta ensimmäinen kerta, joten tarvitsee varmaan vähän kartturia opastella täällä uusien elämyksien parissa, vitsailee Iivari kokeneen kartturinsa neitsytmatkaa arktiseen seikkailuun.
 
Uudella autolla on testiä takana parin viikon takaa noin sadan kilometrin verran ja kaikki todettiin silloin toimivaksi. Viime kauden kärkikuskeista osa vaihtoi ylempiin luokkiin ja nelivetokalustoon, se ei kuitenkaan tarkoita, että automaattisesti yhtäkkiä oltaisiin luokan kärkinimi.
 
- Ei todellakaan, vaikka ainahan sitä voittoa lähdetään tavoittelemaan, mutta niin ne lähtevät muutkin. Siellä on todella kovia kotimaisia kuskeja luokassa ja ei sovi unohtaa viime kaudella isoin harppauksin kehittyneitä japanilaisia. Niin Rovaniemen kuin koko sarjankin tulosta ajatellen kolmen kärkeen on varmasti tunkua. Jos tasaisesti podiumille pystyisi paukuttamaan niin varmasti kauden lopuksi sijoituskin on kärkiluokkaa, olkoon se tavoitteemme, pohtii Iivari.
 
Mahdollista kaatopeikkoa Jooa Iivari pääsi viime syksynä kuitenkin muutamassa kisassa jo häätämään varakalustolla, joten alitajuntaan jääneitä henkisiä lukkoja ei tälle kaudelle ole matkassa.
 
- Ei paina moiset enää mielessä. Jos jotain pitää jännittää niin korkeintaan sitä että tuleeko reissussa syötyä liikaa kun meillä on niin erinomainen ruokahuolto reissuissa mukana. Täällä Rovaniemellä se onkin erityisen hieno homma koska nuottipäivät helposti ovat pitkiä ja sen päälle vielä videoita tarkistellaan. Auton set-upin lisäksi miehistönkin säädöt ovat tärkeässä osassa, veistelee Iivari lopuksi.
 
Kilpailu käynnistyy perjantaina Lordin aukiolta klo 11, samaan paikkaan saavutaan maaliin lauantaina ennen iltaseitsemää. Siinä välissä maaliin saapuvat kilpailijat ovat suorittaneet kaikkiaan yksitoista erikoiskoetta joilla mittaa on yhtensä noin 236 kilometriä. Siirtymineen kokonaisreitti on vajaat 792 kilometriä. Iivari-Sillanpää kilpailee numerolla 41 ja kilpailua voi kätevimmin seurata Ralli SM-verkkosivuilta löytyvien linkkien kautta, kattavat tulospalvelut väliaikoineen ja GPS-seurantaan löytyvät samasta paikasta, kuten myös linkki molempien päivien YouTube-lähetykseen joka toteutetaan tuttuun tapaan Moottoriurheilu.tv:n kanavalla.
 
Tällä kaudella YLE:n koosteet SM-ralleista tulevat televisiosta heti kilpailun maaliintuloa seuraavana päivänä. 
Rovaniemeltä kooste SU 15.1. TV2 klo 19:00-19:30. 
 
Kuva: Jooa Iivari
 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa