Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla menossa kiireiset ralliviikot

30.01.2023 / Anu Haapalainen

Rovaniemi – Monte Carlo – Kuopio – Ruotsi. Siinä tammi- ja helmikuun merkintöjä Lauri Joonan kalenterissa.

Tälle kaudelle uuteen kalustoon, tiimiin ja luokkaan siirtynyt Lauri Joona on ollut varsin vilkas liikkeissään heti alkuvuodesta. Rallikausi alkoi tammikuun puolessa välissä Rovaniemellä ajetulla Arctic Lapland Rallyllä. Kisasta tuloksena oli hienosti kolmas sija ja korotetut SM-pisteet.

Napapiiriltä Joona suuntasi lähes suoraan rallin MM-sarjan avaukseen Monte Carlo ralliin. Osallistujalistasta hallitsevan WRC3-mestarin nimeä ei kuitenkaan vielä tänä vuonna löytynyt.

- Käytiin nuotittamassa legendaarinen Monte tulevaisuutta silmällä pitäen. Samalla otettiin vähän oppia ajamiseen ”isoilta pojilta”, valottaa Joona matkan taustoja.

Tällä viikolla on vuorossa kauden toinen SM-osakilpailu Kuopiossa. Tiivis kahdeksan erikoiskokeen rallilauantai pitää sisällään lähes 95 erikoiskoekilometriä savolaisessa talvimaisemassa. TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä kilpailevat Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka starttaavat Škoda Fabia Rally2 Evolla kisaan numerolla 3.

- Hyvällä fiiliksellä lähdetään Kuopioon. Paljon ei ole kokemusta noilta seuduilta, mutta ainakin viime vuonna reitti oli hieno ja hyvässä kunnossa. Tavoite on parantaa sekä ajamista että sijoitusta Tunturista. Koitetaan saada nousujohteinen kisa, kerätä rohkeutta ja luottoa omaan ajamiseen ja olla ajallisesti lähempänä luokan kärkeä, kertoo Joona.

Kuopiosta Joona ja Shemeikka matkaavat heti Ruotsiin, missä ajetaan kauden toinen MM-ralli. Ja tuossa osallistujalistassa kaksikko on mukana.

- Ruotsin MM-ralli on meidän debyytti WRC2-luokassa, ja sitä odotetaan innolla.

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio, käynnistyy lauantaina 4.2. kello 7.30 ja kilpailun maaliin Kuopion torille kilpailijat saapuvat lauantaina kello 17.30 alkaen. Rallissa ajetaan 8 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hiukan alle 95 kilometriä. Ilmoittautuneiden lista, aikataulu ja tulosseuranta löytyvät Ralli SM -sarjan kotisivuilta osoitteesta www.rallism.fi.

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa