Facebook Twitter Email Pinterest

Iivari tähtää kärkitaistoihin Kuopiossa

31.01.2023 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Ralli SM-kausi jatkuu lauantaina 4. helmikuuta kun ajetaan IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio. Mukana ovat myös SM3-luokan pisteitä tavoittelemassa Jooa Iivari (KorUA) - Teemu Sillanpää (EPUA) Ford Fiesta Rally4:llaan.

Kauden avauskilpailu Arctic Lapland Rally jäi harmillisesti hyvistä asemista kesken kilpailun toisena ajopäivänä vetoakselin rikkouduttua röykyssä.
 
Kuopiota ajatellen on jälleen pyritty tekemään kaikki valmistelut hyvin. Vastoinkäymisiltä ei kuitenkaan ole vältytty, toisaalta taasen testiä ajetaan juuri siksi että viat tulisivat esiin niissä eikä kilpailussa.
 
- Rovaniemen jälkeen laitettiin heti kotona auto kuntoon vetoakselin osalta. Menneenä viikonloppuna iski sitten hieman uutta murhetta testeissä, pääsin parikymmentä kilometriä ajamaan kun moottori alkoi pätkiä. Onneksi tässä on kisaan vielä muutama päivä aikaa, tarinoi Jooa.
 
Nuottitreeniä on kisojen välissä ennätetty tehdä ihan reilustikin, eikä siihen panostaminen ole suinkaan hukkaan heitettyä aikaa.
 
- Arktisen seikkailun jälkeen olen kolmesti käynyt nuottitreenillä. Sen tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa, kehitystä tapahtuu kyllä joka kerta pienin askelin, toteaa 17-vuotias pilotti.
 
Viime vuodelta Kuopion kisasta muistoihin jäi luokan seitsemäs tila. Vaikka silloin nuotissakin oli kehittämisen varaa, hämmästeli kuljettaja sijoitustaan kun ajomaittia oli eikä meno suoranaisesti tuntunut huonolta. 
 
- Silloin tosiaan oli moottorista osa hevosvoimista hukassa kun alettiin asiaa tutkimaan. Toki rehellisesti siitäkin hetkestä ollaan nuotin suhteen otettu suoranaisia harppauksia eteenpäin.
 
- Kolmen joukkoon jos tänä vuonna Kuopiossa sijoitutaan niin se olisi todella upeata. Kovia nimiä on luokan lähtijälista täynnä joten podiumille pääsyyn vaaditaan oikeasti onnistumista, päättelee Iivari lähtöluettelon äärellä.
 
Kilpailu käynnistyy lauantaina jo klo 7:30 aamulla hotelli IsoValkeisen pihalta.Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy klo 9:15 joten aikaisen aamuherätyksen lisäksi istumalihaksia koetellaan heti aamusta.
 
Maaliin Kuopion torille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 17:30 aikaan. Silloin taitettuna on kahdeksalla erikoiskokeella 94,5 kilometriä, kokonaisreitin ollessa pituudeltaan 390 kilometriä. 
 
Kilpailusta tuotetaan tuttuun tapaan live-lähetys MoottoriurheiluTV:n YouTube-kanavalla. Linkit tulospalveluihin, väliaikoihin, gps-seurantaan löytyvät helpoiten RalliSM:n verkkosivuilta rallism.fi 
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa