Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Yritetään nousta yksi sija ylöspäin”

31.01.2023 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo starttaa Škoda Fabia Rally2 Evolla kauden toiseen SM-osakilpailuun Kuopioon hyvillä mielin. Kauden avauksesta Arctic Lapland-rallista oli kotiin tuomisina niukka 1,5 sekunnin tappio ja yleiskilpailun toinen sija. Seitsemännet poronsarvet jäivät odottamaan seuraavaan vuoteen.

Nyt katseet ovat käännetty Kuopion suuntaan.

- Kuopiossa pitää olla terävämmin liikkeellä heti alusta. Kun Rovaniemen SM-avausta jälkikäteen analysoimme, niin huomioimme sen, että vauhtimme ei loppunut rallin lopussa kesken vaan aloitimme rallin liian varovaisesti. Kuopiossa pitää pystyä tasaisempaan suoritukseen, Salo toteaa.

Varovaista alkua tukee myös se tosiasia, että Salo sekä hänen kakkosohjaajansa Kristian Temonen olivat Rovaniemellä 4,1 sekunnin erolla toisen kilpailupäivän nopein autokunta.

- Kuopiossa saa ajaa ensimmäisestä EK:sta alkaen täysillä. Viime vuonna EK:t Kuopiossa olivat aika nopeita. Tietojemme mukaan meitä odottaa perillä kunnon talvikelit. Lunta ja penkkoja löytyy ja teiden pohjat ovat jäässä. Hieno ralli tulossa.Lähtönumerolla 2 reitille starttaava Salo muistuttaa, että Arctic Lapland-ralli oli myös hänen ensimmäinen yhteinen ralli uuden kakkosohjaajan Kristian Temosen kanssa. 

- Olen ylpeä siitä, mitä saimme Kristianin ja koko meidän porukkamme kanssa Rovaniemellä aikaiseksi. Yritetään nousta nyt yksi sija ylöspäin. Se olisi huippusuoritus ja siihen tähdätään. Meillä oli viime vuonna samassa rallissa hyvä kyyti. Lähdetään hyökkäämään samalla vauhdilla, Salo lupaa.

IsoValkeinen SM-ralli Kuopion reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,47 km. Ralli käynnistyy lauantaiaamuna 4. helmikuuta hotelli IsoValkeisen edestä klo 7:30. Kilpailun ensimmäinen neljän erikoiskokeen reitti suuntautuu Kuopiosta itään Tuusniemen alueelle. 

Kilpailussa on poikkeuksellisesti kaksi huoltoaluetta. Ensimmäinen etähuolto- ja tankkausalue sijaitsee Tuusjärvellä, jossa kilpailijat käyvät aamun aikana kahdesti.Rallin toinen huoltoalue sijaitsee Kuopiossa hotelli IsoValkeisen alueella, jonne ensimmäinen kilpailija saapuu neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen klo 12:03. 

Huollosta kilpailijat suuntaavat Kuopion eteläpuolelle Vehmasmäelle, jossa ajetaan rallin viides erikoiskoe. Kolme ratkaisevaa erikoiskoetta ajetaan Kuopion länsipuolella Hirvilahden ja Talluskylän seuduilla. Kilpailun maaliin Kuopion torille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantaina klo 17:32 alkaen.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa