Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist väläytti vauhtiaan, lopulta tuli hylky

07.02.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) starttasivat lauantaina ajettuun SM-ralliin Kuopiossa SM4-luokan pisteissä kolmannelta sijalta. Kuopiosta tavoitteena oli ottaa hyvälle kauden alulle jatkoa, toisena tavoitteena oli olla kärkivauhdissa heti kilpailun alusta alkaen.
 
Kilpailu alkoikin erinomaisesti, Dahlqvistin autokunta siiirtyi Ford Fiestallaan luokkajohtoon toisella erikoiskokeella ja vauhti jatkui erinomaisena sen jälkeenkin. Viidennen erikoiskokeen jälkeen kaikki näytti edelleen valoisalta, kaksikon johtaessa luokkaansa edelleen. Kuudes erikoiskoe ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla ja sijoitus putosi siinä vaiheessa kolmanneksi, Ville Vatasen ja Tuukka Kauppisen noustessa edelle. Samalla sijoituksella saavuttiin lopulta myös kilpailun maaliin. 
 
Pian alkoi kuitenkin tapahtua, päivän aiemmat tapahtumat kolmannella erikoiskokeella olivat vahvasti tapetilla. Aiemmin startannut autokunta tarvitsi pelastushenkilöstön apua ja erikoiskoe liputettiin punaisilla lipuilla seis. Tämä tapahtuu nykyaikana autoon tulevan seurantalaitteen näytön vilkkumisen avulla.
 
- Ajettiin kolmosella kiinni Kauppinen joka oli lähtenyt pätkälle pari autoa aiemmin ja käynyt hieman ulkona. Ajettiin aika lähellä takana kun hän hidasti, minä ajattelin että hän päästää meidät ohi. Hän olikin silloin huomannut  ”red flag” -merkin näytöllä ja siksi hiljentänyt.
 
- Me jatkoimme siinä vaiheessa rallia normaalivauhdilla ja vasta nypyn kohdalla missä apua tarvinnut autokunta oli, havaitsimme seurantalaitteemme välkkeen. Siitä kohdalta oli maaliin noin kilometri, joten päätimme ajella erikoiskokeen maaliin asti. Koko tapahtumaan siitä kun Kauppinen hidasti vauhtiaan ja kun me saavuimme maaliin, kului muutamia sekunteja päälle minuutin, joten varsin nopea tapahtumaketju oli kyseessä, kertaa Dahlqvist.
 
Tämän tapahtumaketjun seurauksena kisan jälkeen kilpailun tuomaristo lopulta hylkäsi lopputuloksista niin Dahlqvistin kuin Ville Vatasen autokunnankin. Lisäksi kärkikolmikossa olleen Tuukka Kauppisen laskennalliseen aikaan erikoiskokeella lisättiin hangessa vietetty aika.
 
Dahlqvist haluaa kuitenkin ottaa Kuopion kisasta positiivisia asioita loppukauden kisoihin.
 
- Vauhti oli todella hyvää ja jos tästä reissusta pitää hakea jotain positiivista niin kyllä se on se vauhti mikä meillä oli. Kuudes erikoiskoe tuli pitkän siirtymän jälkeen ehkä vähän varovasti, varsinkin nopeat osuudet, hitaissa paikoissa tuntui tulevan hyvin. Siinä sitten jäätiin niin paljon, että tavoite oli pitää sen jälkeen hallussamme ollut kolmas sija.
 
- Tämän kisan hyvät ajat olivat minulle melko tärkeät, koska nyt tiedän itse mihin pystyn ja että kun auto toimii niin olemme kilpailukykyisiä. Nämä ajat tuovat hyvää itseluottamusta talvikauden loppuihin kisoihin.
 
- Jyväskylään lähdetään samalla taktiikalla kuin Kuopioon, eli heti niin kovaa kuin päästään ja siellä on tavoitteenamme ehdottomasti voitto, kertoo Dahlqvist jo maaliskuun alkua odottaen.
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa