Facebook Twitter Email Pinterest

Mestaruuden puolustaminen liikkeelle Ruotsista

08.02.2023 / Ralli SM / Viestintä

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloittavat rallin WRC2-luokan mestaruuden puolustamisen torstai-iltana Ruotsin Uumajassa. Kauden ensimmäisessä rallissaan suomalaiskaksikko kilpailee Toksport WRT:n uudella Škoda Fabia RS Rally2:lla.
 
Rallin MM-sarjan WRC2-luokan hallitsevan mestariparin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen MM- ja koko rallikausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Ruotsista. Rallin nuotituksesta tavoitettu Lindholm kertoo, että hän lähtee kalenterissaan poikkeuksellisen pitkälle venähtäneeseen avausralliinsa luottavaisena.

- Uusia juttuja ja uusi auto. Viikonloppuna ajoimme Škoda Fabia RS Rally2:lla testiä täällä ja kaikki on kunnossa tulevaan. Autolla ei ole kovin paljoa ajettu lumella, joten jotain pieniä juttuja jäi vielä testaamatta, joita haluan jatkossa kokeilla, mutta kaikki on kunnossa ja meillä on hyvä pohja, josta viikonlopulle ponnistaa.

Lindholm kertoo, että uusi Škoda on edelliseen verrattuna jonkin verran erilainen auto ajaa.

- Uusi moottori vääntää paremmin alhaalta. Pidempi akseliväli auttaa kovavauhtisissa mutkissa, ja auto on näissä mutkissa aiempaa vakaampi ajaa. Vastaavasti hitaisiin mutkiin uutta autoa pitää kääntää hieman enemmän. Ralliautossa jokaiselle osa-alueelle etsitään aina paras mahdollinen kompromissi, jotka yhdessä tuottavat parhaan mahdollisen kokonaisuuden

Lindholm muistelee, että hänen kohdallaan aikaisemmat rallikaudet eivät ole käynnistyneet koskaan yhtä myöhäisessä vaiheessa kuin nyt.

- Edellisestä rallistamme on lähes kolme kuukautta aikaa. En muista, että olisin koskaan aloittanut rallikauttani vasta helmikuussa. Mutta testejä on ajettu ja olen tässä välissä pystynyt keskittymään myös muihin asioihin, kuten opintoihini.

- Hyvää tulosta lähdemme ajamaan ja kilpailu on varmasti kovaa. Reitti näyttää hyvältä, lunta on riittävästi, penkat ovat yli puolimetrisiä, teiden pohjat kunnossa, joten hyvät olosuhteet talvirallille ovat olemassa. Viikonlopulle on luvattu plusasteita, joten jää nähtäväksi, miten ajo-olosuhteet tästä vielä muuttuvat.

Vuosi sitten Lindholm ajoi Ruotsista täydet Power Stage-pisteet ja tänä vuonna hän toivoo, että hän saisi ehjän hyvän kisan aikaiseksi. 

- Konkreettista pakkoa ei ole tässä vaiheessa kautta voittaa, mutta totta kai voitto olisi hieno juttu. Ja sen eteen kaikkemme tehdään. Mä luulen, että paras keino saavuttaa hyvä tulos on se, että tekee parhaansa.

- Tänä vuonna kaikki alkaa taas alusta ja viime vuoden meriiteistä meille ei ole mitään etua. Tässä rallissa tavoitteemme siintävät sunnuntailla, joten koetetaan lähteä maltilla liikkeelle, Lindholm suunnittelee.

Ruotsin MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 18 erikoiskoetta ja 301,18 EK-km. Ralli käynnistyy torstai-iltana klo 20:05 Suomen aikaa Uumajassa ajettavalla 5,16 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. Kilpailu jatkuu perjantaina seitsemällä EK:lla, joiden yhteispituus on 106,76 km.

Lauantaina ohjelmassa on toiset seitsemän erikoiskoetta (126,22 km) ja ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta (63,04 km). Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe (10,08 km) käynnistyy klo 13:18 Suomen aikaa.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa