Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä ei ota paineita Jyväskylän kotirallista – ” Eipä sillä ole merkitystä ajetaanko Kuopiossa vai Jyväskylässä, aina SM:ssä on kova taso”

27.02.2023 / Antti Lahtinen

SM1-luokan sarjapisteissä viidentenä oleva Juuso Metsälä lähtee talvikauden viimeiseen SM-ralliin yhdessä Jaakko Jäntin kanssa noudattaen samaa tuttua kaavaa kuin kauden muissakin ralleissa. Tavoitteena olisi puhdas suoritus ja nousujohteinen ralli. Kuopion osakilpailun jälkeen jyväskyläläinen analysoi ajamistaan videolta ja myönsi, että kehitettävää löytyy.

- Kuopiossa ajettiin ensimmäistä kertaa Fabian Evo-versiolla. Auto on joka osa-alueella oikeastaan vähän parempi, mutta kyllä ne aikaerot kärkeen tulevat enimmäkseen omasta tekemisestä, eikä siitä, että auto on vieras. Usein harmittaa jo pätkällä, kun huomaa, että jonkun paikan olisi pystynyt ajaa paremmin. Välillä on osuuksia missä kaikki osuu kohdalleen, mutta ei se auta, kun koko pätkä pitäisi onnistua, miettii Metsälä.

SM Jyväskylän Talviralli ajetaan Keski-Suomen maisemissa ja ehkäpä maailman tunnetuimmilla rallibaanoilla. Reitin suhteen Metsälä ei koe saavansa kotikenttäetua, eikä suostu ottamaan paineita.

- Eipä sillä ole merkitystä ajetaanko Kuopiossa vai Jyväskylässä, aina SM:ssä on kova taso. En ole miettinyt, että tästä tulisi mitään extra painetta. Tietysti on mukavaa, kun sukulaiset ja yhteistyökumppanit pääsevät paikan päälle seuraamaan rallia.

SM1-luokan sarjakärkenä kilpailuun lähtee Alavuden Teemu Asunmaa ennen Juha Saloa. Kolmantena on tasaisesti ajanut Lauri Joona ja neljäntenä edellisen kilpailun voittanut Jari Huttunen.

Ralli käynnistyy perjantaina klo 19:01 ja ensimmäistä kilpailijaparia odotetaan maaliin Killerin raviradalle lauantaina samaan kellon lyömään.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa