Facebook Twitter Email Pinterest

Juuso Lammi odottaa Jyväskylästä hienoa rallia

01.03.2023 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kärkipaikalla avauskilpailun jälkeen komeilee Co-Motorsportin ilmoittamana AL-Härmän veljeskaksikko Juuso Lammi - Juho Lammi. 

Kuopiossa parivaljakon Citroen C2 VTS eteni varsin rivakasti, tuloksena oli RSJM1-luokkaan viidet luokkapohjat kahdeksasta ja neljästi kaikkien junioreiden nopein noteeraus. Kruunuksi onnistumisista napsahti komeasti voitto ja sarjajohtajan asema Jyväskylän Talviralliin startattaessa.
 
- Kyllähän se voitto aina hyvältä tuntuu. Tiestö oli Kuopiossa pääasiassa hyvässä kunnossa niin oli mukava ajella. Kaikki muut pätkät siellä oikeastaan tuli ihan hyvin, mutta vitonen oli itselle haastavin ja jouduttiin hetken ajamaan kilpakumppanin perässäkin. Auton kanssa ei ollut murheita ja fiilis oli hyvä koko päivän.
 
Verrattain vähäisestä rallikokemuksesta huolimatta 22-vuotiaalla Juusolla on Keski-Suomen talvisista tiestöistä jo hieman kokemusta.

- Viime talvena ajettiin Korpilahdella F-Cupia, että sen verran on tuttua seutua jos tietyypit yhtään kohtaavat. Varmasti hieno ralli tulossa, toivotaan että päästään samalla fiiliksellä vetämään kuin Kuopiossa ja nautitaan hienoista teistä.

- Rallia aloitin ajamaan vasta viime vuonna (Korpilahdella) ja viime vuosi olikin vain auton kehittämistä ja ns. opettelua koko touhuun. Vaan kaipa se meillä tuo moottoriurheilu ja ralli jotenkin on verissä, veljet Juho ja Joona ovat viihtyneet rallin parissa, kuin myös Jaakko-isä, että kai jonkinlaisesta autourheiluperheestä voidaan puhua, naureskelee Juuso.
 
Sarjajohtajan asemasta huolimatta ei Jyväskylää varten ole mitään spesiaaleja manöövereita kaivettu taikasalkusta
 
- Ei ole mitään ihmeitä tehty. Vähän on autoa huollettu, käyty testaamassa ja tehty mielikuvaharjoittelua. Auton kanssa on vielä vähän ohjelmaa näin viimeisillä metreillä ennen kisaa, mutta eiköhän sitä viimeistään lauantaina aamulla olla valmiita. 
 
Kuopiossa nähty hyvä vauhti on herättänyt spekulaatioita siitä ettei Lammin veljesten tarvitsisi Jyväskylässä voittaa luokkaansa, vaan toinen sijakin riittäisi siihen että toukokuiseen Pohjanmaa Ralliin päästäisiin sarjajohdossa.
 
- Eipä tässä kannata taktikoida yhtään. Ajetaan mitä osataan ja toivotaan että se riittää, päättää Juuso.
 
Lauantaina ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, mitaltaan yhteensä noin 84 kilometriä. RSJM-sarjan lähtö tapahtuu aamupäivällä Killeriltä Ralli SM:n perään, arviolta noin klo 11:40, maaliin samaan paikkaan saavuttaneen noin klo 20 aikoihin illalla.
 
Kilpailusta tuotetaan totuttuun tapaan kattava suora YouTube-lähetys MoottoriurheiluTV:n kanavalla. Kilpailun seuraamisessa hyödylliset seurantalinkit, väliajat ja tulokset löytyvät kootusti RalliSM:n verkkosivuilta.
 
Veljekset Lammi starttaavat kisaan Citroenillaan numero 114 kyljissään.
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa