Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen odottaa hyvillä mielin haastavaa Jyväskylää

02.03.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Ralli SM-sarja starttaa perjantaina sarjakauden kolmanteen osakilpailuun, Jyväskylän Talviralliin. Jyväskylän jälkeen sarja jää reilun parin kuukauden kevättauolle, joten Jyväskylän jälkeisissä pistetilanteissa matkataan kohti kesäkautta. SM2-luokassa debyyttikauttaan ajava Lahden Urheiluautoilijoiden Henri Timonen on kartanlukijansa Jussi Kärpijoen (RaisUA) kanssa pistetilanteessa ennen Jyväskylää komeasti neljäntenä.
 
Lähtökohtaisesti kauden tavoitteena on ollut oppia nelivetoisen Ford Fiesta Rally3:n niksit, sekä oppia nuottikisojen salat, joten luokan terävin kärki on vielä vauhdillisesti edellä, mutta eroa pyritään kuromaan kauden aikana tasaisesti pienemmäksi.
 
Viikonlopuksi on Jyväskylän seudulle suojasäiden jatkeeksi luvassa erinomaista rallikeliä pikkupakkasen muodossa, joten kilpailua odotetaan jo hyvillä mielin.
 
- Hyvällä fiiliksellä vaikka helppoa ei tule olemaan, erikoiskokeet ovat varmasti hauskoja ajaa kyllä.
 
- MM-rallia on Jyväskylän ympäristössä ajettu pieni ikuisuus ja mekin olimme viime elokuussa siellä ajamassa ja tiestöistä nautiskelemassa. Isoa hyötyä siitä ei kyllä varmaan ole nyt, tiestö voi toki olla samantyyppistä, mutta talvikeli tekee hommasta melko erilaista, pohtii Timonen.
 
Muutaman viikon pituinen tauko Kuopion osakilpailun jälkeen on hyödynnetty monella tapaa, mutta tällä kertaa jopa hieman tavallisesta poikkeavastikin.
 
- Kisojen välissä on tietenkin huollettu autoa vähän ja nyt maanantaina ajettiin testiä. Viime viikonloppuna kävin ensimmäistä kertaa kartturoimassa nuotista Henkka Forsgrenin kyydissä Kuhmoisten Sora -rallissa. Hauskaa oli ja huomasin että kartanlukijalla on aika paljon asioita joihin pitää keskittyä kisan aikana, kun kuljettaja voi keskittyä pääasiassa vain ajamiseen. Lisäksi nuotittaessa voi helposti tulla mutkaisilla ja mäkisillä baanoilla heikko olo kun nuotteja kirjaa vihkoon ylös, taidan toistaiseksi pysytellä ratin takana, naurahtaa Henri.
 
Jyväskylän Talvirallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 86 kilometriä. Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe ajetaan Killerin raviradalla perjantaina klo 19 ja lauantain kuuden erikoiskokeen jälkeen saavutaan jälleen Killerille maaliin klo 18:30 jälkeen.
 
Kilpailun seuraamisessa hyödylliset seurantalinkit, väliajat ja tulokset löytyvät kootusti RalliSM:n verkkosivuilta, kuten myös linkki kattavaan suoraan lähetykseen kilpailusta.
 
Timonen - Kärpijoki kaksikko starttaa kisaan Ford Fiestallaan numero 23 kyljissään.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa