Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilä haastamaan Euroopan huiput Portugalin soralla

07.03.2023 / Mikko Heikkilä Racing Communications / Juho Koski

Viime vuonna Suomen mestaruuden SM1-luokassa voittanut Mikko Heikkilä avaa rallin Euroopan mestaruussarjan debyyttikautensa tulevana viikonloppuna Rally Serras de Fafessa Portugalissa. Portugalin sorateillä ajettava kolmipäiväinen kilpailu on Heikkilän uran kolmas ERC-kilpailu.  

Mikko Heikkilä, 31, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 25, kanssa, avaavat kilpailukautensa 2023 Portugalissa tulevana viikonloppuna. Rallin Euroopan mestaruussarjan kahdeksan osakilpailua käsittävän kauden avausosakilpailu ajetaan myös Portugalin MM-osakilpailuista tutuilla teillä. Hyppy EM-sarjaan on viime vuoden Suomen mestarille looginen askel uralla eteenpäin, ja nurmijärveläiskuljettaja odottaa uutta kautta innolla.

- Fiilikset ovat odottavat. Onhan tässä seurailtu vierestä muutama kuukausi, kun muut ajavat, niin kiva kun tulee omakin vuoro vihdoin ja viimein.

Heikkilä kilpailee kaudella 2023 portugalilaisen The Racing Factoryn Skoda Fabialla sekä Michelinin renkailla. Avauskilpailu on tiimin kotikilpailu, mutta Heikkilälle kyseessä on ensimmäinen kilpailullinen kosketus Portugalin sorateihin. Maanantaina testiä sateisissa olosuhteissa ajanut Heikkilä on tyytyväinen testeissä hankittuun kokemukseen.

- Suomeen verrattuna tiet ovat täällä pienempiä, teknisempiä ja yleisesti hitaampia, mutta kuitenkin ihan ajettavia. Urat tulevat olemaan vähän syvempiä kuin mihin ollaan totuttu, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole mikään selviytymiskilpailu. Maanantain testeissä päästiin ajamaan sateessa, ja täällä ei turhaan varoiteltu liukkaudesta. Löydettiin testeissä myös ajoa helpottavia juttuja, eli tavoitteiden mukaisesti edettiin.

ERC-kauden avausosakilpailun lähtöluettelo on kovatasoisimpia ERC:n historiassa. Viime vuonna Latvian ERC-osakilpailussa podiumille ajanut Heikkilä ottaa uuden haasteen avoimesti vastaan.

- Lähtölista on ehdottomasti kovimpia, mitä olen ollut kokemassa kilpailijana. Nopeasti katsottuna listalla on 10-15 nimeä, jotka voivat olla voittajaehdokkaita. Taso täällä on todella kova, mikä on toki kaikkien etu, kun kilpailu on kovaa. Saadaan mitata tasoa kunnolla.

Harppaus Euroopan mestaruussarjaan on iso monilla tavoin. Heikkilä tahtookin kiittää yhteistyökumppaneitaan mahdollisuudesta kilpailla muiden Euroopan huippujen joukossa.

- Kiitokset jo valmiiksi The Racing Factorylle, olemme aloittaneet hyvin ja toivottavasti saadaan aikaan jatkossakin paljon. Myös suuri kiitos omille yhteistyökumppaneilleni, että he ovat seuranneet projektissa mukana, vaikka lähdettiinkin maailmalle.

Rallin Euroopan mestaruussarja avausosakilpailu Rally Serras de Fafe ajetaan 10.-12.3. Portugalissa. Kilpailu sisältää yhteensä 17 erikoiskoetta ja 180,29 erikoiskoekilometriä. Kilpailu näytetään livenä WRC+ sekä C More -palveluissa.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa