Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala nautiskeli kotiyleisön edessä ajamalla SM2-luokan voittoon

09.03.2023 / Hokkala Racing -tiedotus

Henri Hokkala lunasti lupauksensa kotiyleisön edessä ja ajoi vakuuttavaan SM2-luokan voittoon Jyväskylän Talvirallissa yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa.
 
Rautio Motorsport -tiimiä edustava Henri Hokkala lähti talvikauden päätökseen isoin odotuksin. Kuljettaja itse oli nostanut vaatimustasoaan ja se näkyi kaikessa tekemisessä valmistautumisesta aina maalihaastatteluihin saakka.
 
Jyväskylään SM tason ralli palasi vihdoin vuosikymmenien jälkeen ja se toi extra latausta koko viikonloppuun. Yleisöä viriteltiinkin tunnelmaan heti perjantai-iltana Killerillä kun rallin avasi legendaarinen Killerin yleisöerikoiskoe vierailevineen tähtineen. SM2-luokassa parivaljakko Hokkala-Pahkala päättivät yleisöerikoiskokeen hienoon hyppyyn ja ajaksi kirjattiin pohja-aika 0,5sek erolla.
 
Lauantai alkoi odottavaisissa tunnelmissa. Pakkasaamu ja pieni auringon paiste takasivat huippuolosuhteet, edessä oli yksi kauden parhaimmista reiteistä haastamassa kilpailijoita huippusuorituksiin.
 
Heti aamunavauksessa päivän marssijärjestys alkoi hahmottua, Hokkala avasi pelin pohja-ajalla ja jatkoi seuraavalla samaan malliin johtaen ensimmäisellä huoltotauolla jo 16,8 sekunnin erolla.
 
- Vähän on koitettu nostaa omaa vauhtia. Mutta on kyllä siistiä, kotikisa ja paljon yleisöä, myös siirtymillä. Toivottavasti vehkeet kestää nyt maaliin, Heka fiilisteli alkulenkin päätteeksi.
 
Iltapäivällä kuljettia haastoivat legendaariset pätkät Kuohun, Moksin ja Parkkolan tapaan. Tikkakoskelainen ei höllännyt jalkaa kaasulta vaan paukutti jokaiselle ajetulle erikoiskokeelle pohjat ja voitti rallin lopulta 45,7 sekunnin erolla Benjamin Korholaan.
 
- Kiva palata omalle tasolle, viikonloppu on ollut yhtä nautintoa eikä voi kuin kiittää tiimiä, huoltoa, yhteistyökumppaneita ja sitä tuen määrää mikä saatiin viikonlopun aikana ihmisiltä. Oli todella maukas viikonloppu, ihana päättää talvikausi näin, Hokkala veisteli onnistuneen suorituksen päätteeksi.
 

SM2-luokan lopputulokset, SM Jyväskylän Talviralli 2023

1. Henri Hokkala 48:43,9
2. Benjamin Korhola +45,7
3. Toni Herranen +1:05,1
4. Ville Ruokanen +1:13,2
5. Henri Timonen +2:41,0

Kesäkausi polkaistaan käyntiin SM Pohjanmaa Rallilla 19-20.5.2023.
 
Voit seurata Hokkala Racingin somea:
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa