Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm: ”Palkintopallisija on hyvä tavoite”

16.03.2023 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajavat tulevana viikonloppuna ensi kertaa MM-pisteistä Meksikon MM-rallissa. Kaksikko tavoittelee Meksikon kuumilta sorateiltä tulosta kolmen parhaan joukkoon.
 
Kahden vuoden tauon jälkeen paluun rallin MM-sarjaan tulevana viikonloppuna tekevä Meksikon MM-ralli kilpaillaan Leónissa, joka sijaitsee 400 km maan pääkaupunki Meksiko Citystä luoteeseen. Edellisen kerran Leónissa ajettiin MM-rallia maaliskuussa 2020, jolloin ralli keskeytettiin ennen viimeistä kilpailupäivää koronapandemian takia. 

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen kilpailevat Meksikossa ensimmäistä kertaa. Ralli valikoitui WRC2-luokan hallitsevan mestariparin ajo-ohjelmaan sen takia, että kilpailu kuuluu jatkossakin sarjan vakiokalustoon ja siitä on siis hyvä saada kokemusta tulevaisuutta varten.

Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpaileva kaksikko ajoi ralliin valmistavat testit viime viikonloppuna Leónissa, ja kaikki on kunnossa tulevaan.

- Testit menivät hyvin. Ajamme täällä edellisen sukupolven Fabia Rally2 Evolla, johon löytyi lähtökohtaisesti jo hyvät säädöt. Pientä hienosäätöä ainoastaan. 

- Se että, minkä takia emme aja Meksikossa uudella RS Rally2-autolla, johtuu pitkälti logistisista syistä. Tiimillä oli jo valmiiksi menossa Meksikoon kaksi edellisen sukupolven autoa, ja jos olisimme halunneet ajaa uudella autolla, se olisi pitänyt varaosineen erikseen lennättää paikalle. Ajamme tallikaverimme kanssa edellisen sukupolven Škodilla, joita kuljettanut kontti oli matkannut Meksikoon meriteitse viime vuoden Japanin MM-rallista, Lindholm kertoo.

Tulevana viikonloppuna rallireitti kiertää Sierra de Lobosin sekä Sierra de Guanajuaton vuorilla ohuessa ilmanalassa jopa 2,7 km korkeudessa.

- Nuotit on tehty. Reitti on aika vaihtelevaa tiestöä. Välillä hienoa, jouhevaa ja leveää hyväkuntoista tietä ja toisaalla sitten Kreikan tyylistä kapeaa ja huonokuntoista tietä. Seuraavaksi shakedown ja myöhään illalla kaksi kaupunki-EK:tta.

- Yritetään lähtökohtaisesti ajaa hyvä ralli. Omaa parasta taas kerran ja palkintopallisija olisi meille hyvä tavoite. Katsotaan, miten ralli lähtee liikkeelle ja toimitaan sen mukaan, Lindholm suunnittelee.

Meksikon MM-rallireitti on yksi MM-sarjan kompakteimmista. Rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 315,69 km. Reitin kokonaispituus on ainoastaan 969,62 km. Ralli käynnistyy torstain ja perjantain välisenä yönä klo 4:05 Suomen aikaa kahdella (1,12 km) yleisö-EK:lla. Kilpailu jatkuu perjantaina klo 15:48 Suomen aikaa ja päivän aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta (123,60 km), joista päivän viimeinen klo 2.16.

Lauantain ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta (128,32 km) ja sunnuntaina neljä (61,53 km). Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe (9,59 km) käynnistyy sunnuntai-iltana klo 20:18 Suomen aikaa.

Kuva: Skoda Motorsport

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa