Facebook Twitter Email Pinterest

Jalavalta loikka EM-sarjaan – ”Unelmien toteutuminen”

12.04.2023 / Juho Koski / JalavaRacing-tiedotus

Mäntyharjulaiskuljettaja Miko Jalava tekee harppauksen Euroopan isoille ralliareenoille kesällä 2023. Viime kauden Rallin Suomen Juniorimestari kilpailee Junior ERC-kategoriassa tsekkiläistiimi Sparrow Racingin Ford Fiesta Rally4:llä. Sarja sisältää kuusi osakilpailua, joista kolme soralla ja kolme asvaltilla.

Hallitseva rallin Suomen Juniorimestaruussarjan mestari Miko Jalava, 26, siirtyy kesällä 2023 ajamaan rallin Euroopan mestaruussarjan ERC Junior -luokkaa. Debyyttinsä kansainvälisillä ralliareenoilla mäntyharjulaiskuljettaja tekee tsekkiläisen Sparrow Racing Teamin Ford Fiesta Rally4:llä. EM-ralleissa Jalavan vieressä istuu Riikka Hokkanen, 35.  

-Tätä on työstetty nyt muutama kuukausi, ja viikko takaperin kävin Tsekeissä allekirjoittamassa sopimuksen tulevasta kaudesta. Loistava fiilis saada vihdoin kertoa seuraavasta askeleesta urallani. Tästä hetkestä lähtöviivalle on vielä paljon töitä mutta tärkeimmät on tehty eli sarjailmoittautuminen ja auton hankinta. ERC on saanut todella hyvää nostetta lähiaikoina, ja siitä se ajatus lähti, Jalava kertoo.

Takavetoisten Toyotien erikoismiehenä tunnettu Jalava hyppää ERC:ssä etuvetoisen Fiestan rattiin. Etuvetoisella Jalava on viimeksi ajanut vuonna 2014. Lyhyiden testien jälkeen vaikutelma Rally4-luokan Fordista on kuitenkin äärimmäisen positiivinen, kuten myös tsekkiläistiimistä.

-Vähän päästiin kokeilemaan asvaltilla Tsekeissä, ja auto tuntui helpolta ajettavalta ja täysiveriseltä kilpurilta. Uudessa autossa on paljon opittavaa, mutta onneksi ensimmäiset kolme osakilpailua ovat kuitenkin soralla ja viimeiset kolme asvaltilla. Sparrow Racing Teamista jäi todella positiivinen vaikutelma. Heillä on satoja kisoja alla ja laaja ammattitaito. He ovat ammattilaistiimi, ja se näkyy varmasti myös rallivarikoilla, Jalava kehuu.

Urallaan Jalava on kilpaillut aktiivisesti useissa eri sarjoissa sekä rallisprinteissä, mutta kotimaan rajojen ulkopuolella mäntyharjulaiskuljettaja ei ole kilpaillut. Jalava haluaa kiittää vankasta tuesta yhteistyökumppaneitaan sekä kaikkia uran aikana tukeneita.

-Todella suuri kiitos kaikille projektissa mukana auttaneille, ilman heidän laajaa ja pitkäaikaista tukea ei meillä olisi ollut mahdollisuutta lähteä EM-sarjaan. He ovat tsempanneet ja puskeneet aina eteenpäin, ja olen todella kiitollinen tästä. Onhan EM-sarjassa kilpaileminen tietynlainen unelmien toteutuminen ja todella makea mahdollisuus, Jalava kiittelee.

Rallin Euroopan mestaruussarja ERC sisältää kahdeksan osakilpailua. Junior ERC -sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua, joista kolme ensimmäistä soralla ja kolme jälkimmäistä asvaltilla. Osakilpailuista viisi parasta sijoitusta lasketaan. Rallin Euroopan mestaruussarja ERC näkyy WRC+ -suoratoistopalvelussa livenä sekä Cmore-palvelussa.

Junior ERC -kalenteri 2023

1. 79th Rally Poland 20 - 21.5.
2. Tet Rally Liepāja 17 - 18.6.
3. Royal Rally of Scandinavia 7 - 8.7.
4. Rally di Roma Capitale 29 - 30.7.
5. Barum Czech Rally Zlín 19 - 20.8.
6. IV. Rally Hungary 7 - 10.10. 

Kuva: Sparrow Racing Team

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa