Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle oppia ja kokemusta Portugalista – seuraavaksi suuntana Pohjanmaan lakeudet

15.05.2023 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan sorarallikausi käynnistyi Portugalin vaativista olosuhteista viime viikonloppuna. Portugalista sastamalalainen suuntaa seuraavaksi rallin SM-sarjan kesäkauden avauskisaan Seinäjoelle.

Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka käynnistivät rallin kesäkauden viime viikonloppuna Portugalissa. Portugalin MM-ralli oli Joonalle ralliuran kolmas, mutta ensimmäinen WRC2-luokassa. Jo etukäteen oli tiedossa kisan rankat olosuhteet sekä erittäin kovatasoisen WRC2-luokan kokeneet kilpakumppanit, joten tavoitteena oli kokemuksen kartuttaminen ja oppi uudesta kalustosta. Ja kisa sujuikin asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

- Ihan hyvät fiilikset, oma suoritus oli ihan hyvä. Ei ollut mitään draamaa eikä mitään isoja virheitä tullut tehtyä, kertoi WRC2-luokan lopputuloksista sijalta 11 löytyvä Joona kisan maalissa.

- Perjantain kolme rengasrikkoa verottivat vähän vauhtia, mutta muuten ihan opettavainen kisa. Ei lähdetty repimään sen suuremmin, tultiin aika varovaisesti ja nätisti maaliin. Hauskaa touhua, mutta vähän tarvitsisi jatkossa kyytiä nostaa, analysoi Joona suoritustaan.

Joona ja Shemeikka kisasivat Portugalissa uudessa tiimissä, espanjalaisessa Racesevenissä.

- Uuden tiimin kanssa homma pelasi tosi hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, eihän sitä kauaa mene, kun ollaan taas viivalla.

Portugalin MM-rallin WRC2-luokassa kilpaili yli 40 autokuntaa. Voittoon ajoi Gus Greensmith ennen Oliver Solbergiä ja Andreas Mikkelseniä. Lauri Joona sijoittui yhdenneksitoista, WRC2 Challenger -lopputuloksissa Joona oli viidentenä. Challenger-luokassahan voivat kilpailla kuljettajat, jotka eivät ole aiemmin voittaneet Rally2-autolla mitään luokkaa ja joita ei ole koskaan nimetty ajamaan pisteitä WRC-tiimille.

Kotimaaisessa Ralli SM -sarjassa kaksikko kilpailee sarjan kuninkuusluokassa (SM1) TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä Škoda Fabia Rally2 Evolla. Talvikauden osakilpailujen jälkeen Joona ja Shemeikka ovat huipputasokkaassa luokassa hienosti neljänsinä. Seuraavat SM-pisteet ovat jaossa jo tulevana viikonloppuna, kun Seinäjoen ympäristössä ajetaan Pohjanmaa-rallin 50-vuotisjuhlakisa.

Lopputulokset: Portugalin MM-ralli, WRC2

1. Gus Greensmith (GBR) Skoda 3:44:55.1
2. Oliver Solberg (SWE) Skoda +1.2
3. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda +43.0
4. Yohan Rossel (FRA) Citroen +1:49.8
5. Teemu Suninen (FIN) Hyundai +2:32.9

11. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka (FIN) +6:51.3

Kuva: Honza Fronek 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 138 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 113 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 79 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 78 pistettä KoMoKe (R5)
5. Tommi Jylhä / Kimmo Nevanpää 52 pistettä JyvUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2025

     1. 17.-18.1. SM Ralli, Kuopio
     2. 30.1-1.2. 60. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
     3. 7.-8.3. SM Savonlinna Ralli, Savonlinna
     4. 23.-24.5. SM Länsirannikon Ralli, Turku
     5. 11.-12.7. SM Ralli, Kouvola
     6. 15.-16.8. SM Ralli, Lahti
     7. 26.-27.9. SM Seinäjoki Ralli, Seinäjoki

SM-sarja sosiaalisessa mediassa