Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari toivoo onnea matkaan Pohjanmaalle

16.05.2023 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Korpilahden UA:n Jooa Iivarin taival Ralli SM -sarjan SM3-luokassa jatkuu tulevana viikonloppuna kun SM Pohjanmaa Ralli käynnistää sarjan kesäkauden. Seinäjoen ympäristössä ajettava kilpailu käynnistyy perjantaina illalla Seinäjoen keskustorilta, jossa on myös kilpailun maali lauantaina alkuillasta.

Talvikausi kaikkineen oli haastava, kauden avauksessa Rovaniemellä kilpailu jäi kesken kakkossijalta auton vaurioiduttua röykyssä. Kuopiossa kytkin petti jo ensimmäiselle erikoiskokeelle mennessä ja kotikisassa Jyväskylässä kilpailu jäi tekniseen vikaan kolmostilalta jo kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen. Vaikeuksia on tällä kertaa osunut kilpailuun valmistautumiseen, voisiko se tällä kertaa kääntyä onneksi itse kilpailun osalta.
 
- Kesäkaudelle ennätettiin ajaa 40 kilometriä testiä ennen viime viikonlopun treenikisaa Raaseporissa. Siellä saatiin reilu 50 kilometriä kasaan ennen keskeytystä. Autoa on piinannut käyntihäiriö koko tämän sorakauden alun eikä se vastaa aina kaasuun. Kovasti koitetaan sitä vikaa ennen Seinäjoelle lähtöä.
 
Pohjanmaa osakilpailusta Iivarilla on hyvät muistot, viime vuonna muistojen albumiin tuli komea kolmostila.
 
- Komea kisa siellä aina on, viime vuonna tosiaan oltiin podiumilla ja tietenkin sitä toivotaan nytkin. Tässä tilanteessa kuin nyt ollaan, niin pääsy maaliinkin olisi kuitenkin jo onnistunut suoritus. Haasteellisen talvikauden jälkeen jo toivoisi onnekkaampaa kesäkautta, miettii Jooa.
 
Ennen kilpailua on vielä tiedossa kuitenkin juhlaankin aihetta, kuljettaja nimittäin täyttää torstaina 18 vuotta. Kartanlukijaksi Ford Fiesta Rally4:n kyytiin Seinäjoella istahtaa Markus Määttänen (SAU) joka on rallipiireissä ansainnut lisätittelin "Palju" Määttänen. Taustana tähän oli kilpailu jossa hurtilla huumorilla varustettu mies oli itse ratin takana ja päättikin kesken erikoiskokeen kaartaa mökille paljuilemaan. Onko tässä takana varautumista keskeytykseen tai synttärijuhliin ?
 
- Kyllä minä todella toivon, että palju olisi varattuna vasta kilpailun jälkeen eikä kesken kilpailun, naurahtaa Jooa lopuksi.
 
Kaksikko kilpailee Seinäjoella numerolla 40. Linkkejä kilpailun sekä kaksikon seuraamiseen löytää helpoiten Ralli SM:n kotisivuilta, jossa on myös linkit molempina päivinä toteutettavaan suoraan lähetykseen Youtubessa.
 
Kuva: Ilmari Tenhunen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa