Facebook Twitter Email Pinterest

Grönholmilla edessä uran kolmas soraralli

17.05.2023 / Marko Mäkinen

GRX-Sontek Teamin Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo starttaavat ralli SM-sarjan kesäkauden avaukseen levollisin mielin. ”Edessä on urani kolmas soraralli koskaan. Kevään aikana Citroën purettiin ja huollettiin, ja teimme nuottitreenejä. Kaikki on kunnossa tulevaan ”, Grönholm toteaa.
 
Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy tulevana viikonloppuna 50-vuotisjuhliaan viettävällä Seinäjoen SM Pohjanmaa-rallilla. SM1-luokassa talvikauden jälkeen Citroën C3 R5:lla kuudentena ajava Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo ovat valmiita Etelä-Pohjanmaan sorateiden haasteisiin.

GRX-Sontek Teamin kaksikko ajoi viime viikonloppuna kansallisen rallin yhteydessä Raaseporissa ralliin valmistavan testin, ja kaikki on kunnossa tulevaan.

- Pääsimme ajamaan Seinäjokea ajatellen hyviä teitä. En ole koskaan Seinäjoella rallia ajanut, mutta mitä olen kuullut Etelä-Pohjanmaan teiden luonteesta, Raaseporissa pääsimme ajamaan paljon nopeita osuuksia, joilla pito vaihteli aika paljon. Kun ajoimme niin sanottua torppariasfalttia, jolla en ole aiemmin rallia ajanut, niin ajoni oli sellaista hakemista: välillä oli hyvä pito ja välillä ei. Mutta eiköhän se siitä, kun saadaan lisää kokemusta.

Ja sitä kokemusta on tulossa lisää, sillä Seinäjoen SM-ralli on Grönholmille vasta uran kolmas soraralli. Kaksi ensimmäistä päättyivät teknisten vikojen takia keskeytykseen. Rallin sorakokemusta Grönholmille on kertynyt koko hänen ajajauransa aikana alle 200 km edestä testeineen.

- Kesällä rallia ajaminen on minulle vielä hieman ”ufoa”. Viime ja toissa kaudella ajoin yhteensä kaksi rallia kesällä, ja molemmat jäivät vielä kesken.

- Automme oli talven jälkeen osina, tsekkasimme kaikki paikat ja teimme ison huollon. Raaseporissa kaikki pelasi hienosti. En osaa sanoa, että löysimmekö autoomme tosi hyviä säätöjä, mutta kaikki kuitenkin toimi ja auto ei ainakaan tuntunut hassulta ajaa, Grönholm hymyilee.

Grönholm toteaa, että kesäkauden SM-avaukseen ei ole asetettu suuria odotuksia.

- Kiireitä on riittänyt. Rallicrossin MM-kausi on alkamassa. Matkustan Seinäjoelta rallicrosshommiin suoraa. Tähän kevääseen sattui paljon päällekkäisyyksiä, mutta yritän keskittyä Seinäjoen SM-avaukseen mahdollisimman hyvin. Parhaamme yritetään, Grönholm lupaa.

SM Pohjanmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 106.69 EK-kilometriä. Ralli käynnistyy jo perjantaina klo 19.01 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. 

Ralli jatkuu lauantaina Seinäjoen keskustorilta klo 10.41 alkaen. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista yksi Seinäjoen keskustassa. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina klo 17:55.
 
SM-pistetilanne SM1-luokka 3/7 osakilpailua:
1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia RS Rally2, 67
2. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, 55
3. Jari Huttunen – Antti Haapala, Škoda Fabia R5, 50
4. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia Rally2 Evo, 47
5. Juuso Metsälä – Jaakko Jäntti, Škoda Fabia R5, 33
6. Niclas Grönholm – Antti Linnaketo, Citroën C3 R5, 27

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa