Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona ensimmäistä kertaa Sardinian MM-ralliin

31.05.2023 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan rallikarttaan tulee tällä viikolla uusi merkintä, kun sastamalalainen starttaa ensimmäistä kertaa Sardinian MM-ralliin.

Ensikosketukset tulevaan kisanäyttämöön otettiin maanantaina ajetuissa testeissä.

- Testit sujui hyvin. Testeihin osallistui kymmenkunta autoa, joten tiekin meni ajettuun kuntoon ja sai todellista tuntumaa siihen, mitä kisassa tulee olemaan. Ei lähdetty liikaa muuttamaan autossa mitään säätöjä, pääsääntöisesti nyt haettiin ajofiilistä, kertoi Lauri Joona testien jälkeen.

Testien jälkeen kisaviikko jatkui kahden päivän nuotitusjaksolla. Sardinian MM-rallin reitti on tunnetusti vaativa niin kuljettajille kuin kalustollekin.

- Vähän samanlaista ja yhtä raffia on kuin Portugalissa. Isoja kiviä tulee varmasti esille ja renkaiden kanssa saa olla tarkkana. Nopeeta ja kapeeta, ainakin osittain, kertoi Joona tulevasta reitistä ensimmäisen nuottipäivän jälkeen.

Nelipäiväisessä Sardinian MM-rallissa, Rally Italia Sardegnassa, ajetaan 19 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa hieman päälle 320 km.

- Varmasti isoin koetinkivi tulee olemaan heti perjantaina pariin kertaan ajettava lähes 50 kilometriä pitkä Monte Lernon erikoiskoe. Varmasti mielenkiintoinen rykäisy, ennakoi Joona.

Oman haasteensa tulevaan ralliin saattaa aiheuttaa kisaviikonlopun sää.

- Nyt on tosi lämmintä, mutta loppuviikolla sateen uhka saattaa olla jonkinmoinen. Tänäänkin kun tuli vettä, se ei imeytynyt maahan, vaan vesi jää ”leijailemaan” tien pintaan ja tekee tien liukkaaksi.

Ennen Sardiniaa Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka ovat osallistuneet tällä kaudella Ruotsin ja Portugalin MM-ralleihin. Kolmanteen MM-ralliinsa Škoda Fabia Rally2 Evolla osallistuva Joona lähtee kisaan varsin maltillisin tavoittein.

- Omaa kisaa ajetaan ja opitaan koko ajan, kun kaikki on uutta. Ei lähetä liikaa veistelemään tavoitteita, mutta kyllä sitä mielessänsä aina miettii, että mahdollisimman korkealla olisi kyllä kiva olla.

Sardinian MM-ralli, 1.-4.6.2023
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3WNZMOE
Aikataulu ja tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa