Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist ei onnistunut Lahdessa toivomallaan tavalla

15.08.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) starttasivat perjantaina käynnistyneeseen Future SM-ralliin Ford Fiestallaan SM4-luokan kolmospaikalta. Lahden osakilpailun merkitys pistetilin kasvattamiseen oli voiton varassa, koska aiemmin kaudelta on kaksi hylkyä, joiden myötä nollapisteet on laskettava loppupisteisiin mukaan.
 
Perjantaina kilpailu alkoi vähintäänkin haasteellisesti kun isommassa luokassa tapahtuneiden ulosajojen vuoksi SM4-luokka ei päässyt perjantaina ajamaan kumpaakaan perjantain erikoiskoetta. Lauantaille ajettavaa oli kahdeksan erikoiskokeen verran, joten ajettavaa kyllä riitti vielä miltei 100 ek-kilometrin verran.
 
Dahlqvistin autokunnalla kilpailu ei lauantaina käynnistynyt helposti, ensimmäinen pätkä meni hieman tahmeasti ja seuraavalla iski rengasrikko. Kahdella seuraavalla sijoitukset olivat kolmas ja viides.

Rengasrikko iski lauantain toisella pätkällä, siinä oli suht hidas oikee yli, jossa oli kallio sisämutkassa jonka näin. Kalliosta hieman tien suuntaan oli sitten kivi tai joku ja siitä heti rengas rikki, noin 2-3 km ajettiin pätkän maaliin tyhjällä. Sitten ajettiin vähän varovasti koko aamulenkin loppu kun ei ollut varaa enää rengasrikkoon. Samalla oli takarengas ottanut osumaa ja näytti että voi puhjeta ihan milloin vaan, terävä viilto oli kyljessä

Päivähuoltoon ajeltiin takaisin Lahteen ja miehistöä ja kalustoa huollettiin kilpailun viimeiselle neljälle erikoiskokeelle. Sen jälkeen vauhti olikin huomattavasti parempaa kuin aamupäivällä. Erikoiskoesijoitukset 2,2,1 ja 2 joiden myötä sijoituskin nousi vitostilalta kolmoseksi.

-Toiselle lenkille kun saatiin ehjät renkaat joka nurkkaan, sekä vararengas mukaan niin lähdettiin ajamaan eroa kiinni. Ajo tuntui paljon paremmalta ja saatiinkin hyviä aikoja ajettua. Viimeisen pätkän jälkeen oli renkaassa taas mojova patti kyljessä, joten sikäli hyvä että erikoiskokeita ei ollut enempää. Kokonaisuutena en ole tyytyväinen meidän vauhtiin Lahdessa, kun itse tiedän että pystyisin parempaan, toteaa Dahlqvist.
 
Lahden osakilpailun jälkeen pistetaulukosta tiputettiin huonoin kisa pois, joka siis Dahlqvistilla oli nyt Lahden kolmostilan tuottamat 15 pistettä, kun pakkonollat on laskettava loppupisteisiin. Tämä tarkoittaa sitä että sarjasijoitus valahti sijalta 3 sijalle 5.
 
-Ei ihan paras fiilis kun nyt on sarjatilanne melko heikko. Mahdollisuudet mitaliin on elossa mutta ei omissa käsissä. Mitaliin on toki mahdollisuudet ja jopa suomenmestaruuteenkin, mutta se ei ole omissa käsissä. Kokkolaan mennään tietenkin yrittämään mitalia. Mitaliin vaaditaan meiltä hyvä tulos ja muille hieman epäonnea, murehtii Dahlqvist.
 
SM Kokkola Ralli ajetaan syys-lokakuun vaihteessa ja jaossa on korotetut pisteet. Teoreettisesti SM4-luokan kuuden kärjellä on mahdollisuus mestaruuteen.
 
1. Tuukka Kauppinen 77
2. Henri Sääskilahti 68
3. Ville Vatanen 65
4. Tomi Tikkinen 57
5. Raoul Dahlqvist 56
6. Jose Kangas 53
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa