Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvistin mitalitaistelu päättyi keskeytykseen

04.10.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA - Matias Peippo (RUFAK) starttasivat perjantaina Ralli SM:n päätöskisaan SM4-luokan mitali mielessään. Mahdollisuuksia oli jopa kultaan asti, mutta realistisesti hopea tai pronssi olisivat todennäköisemmät vaihtoehdot, siinä määrin kaukana pisteissä oli jo luokan pistejohdossa ollut Tuukka Kauppinen. Vitossijalta pronssiin ja hopeaan oli matkaa 9-12 pistettä, kultaan jo 21 pistettä.
 
Perjantain kolmen erikoiskokeen "lämmittely" käsitti Kokkolan Tapahtumapuistossa huoltoalueen kupeessa ajetun 0,9 km:n mittaisen asfalttierikoiskokeen, joka ajettiin ensimmäisenä ja kolmantena. Perjantain keskimmäinen erikoiskoe ajettiin metsäpätkällä Lohtajalla. Asfalttipyörittely tuntui sopivan Dahlqvistin autokunnalle hyvin, molemmilla kerroilla tuloksena toisiksi nopein aika. Metsäpikis ei kulkenut aivan yhtä lennokkaasti ja perjantain jälkeen tuloksena luokan nelostila.
 
Lauantain avauspätkät sujuivat hieman vaisusti, mutta sitten alkoi taas ajo kulkea paremmin. Sateen astuttua peliin, oli kaikille haastetta tarjolla riittämiin. Sade yltyi yltymistään ja tiestö alkoi vakioautoille tuntua jo melko raskaalta, luonnollisesti liukkauskin teki osansa. Dahlqvistin ja Peipon kohtaloksi koitui lopulta keskeytys viimeisellä erikoiskokeella, johon startattiin vaikeuksien jälkeenkin vielä luokan nelossijalla.
 
-Kisaan mahtui kyllä vähän kaikkea. Kisaviikonloppu alkoi haastavasti kun huolto jäi tienposkeen matkalla Kokkolaan. Huoltoauton kone petti, mutta sitten saatiin kalustoa onneksi lainaksi ja päästiin kisoihin. Perjantai meni ihan ok, vaikka toiselta erikoiskokeelta ei ihan tyydyttävää aikaa tullut, mutta yleisö-ek onnistui molemmilla kerroilla. 
 
- Lauantaina aamu ei myöskään ihan lähtenyt kunnolla, mutta sitten ek6 onnistui ja sen jälkeen alkoi kyllä kulkea ihan hyvin. Sitten ek9, siellä oli tosi vaikeata ja oli tilannetta ja kaikkea, vähän roikuttiinkin oikea takapyörä ojassa. Luulen että siinä sai pyörä osuman ja sitten ek10 petti napa taka-akselista, jolloin pyörä pääsi liikkumaan ja takajarrut hävisivät. Saatiin kuitenkin pyörä kiinni huollossa ja lähdettiin viimeiselle pätkälle sillä ajatuksella, että ajetaan vain läpi ja maaliin. Päästiin ehkä 2-3 km lähdöstä kun lähti pyörä kokonaan irti ja se oli sitten siinä tämä SM-kausi, toteaa Dahlqvist.
 
Sarjan lopputuloksissa tulos oli lopulta kuudes, jota voinee pitää kohtuullisena sijoituksena, kun kauden seitsemää kisaan mahtui kuitenkin pari hylkäystä ja nyt yksi keskeytys, siis pisteitä lopulta vain neljästä kilpailusta. Kokkolassa pisteissä edellä ollut Ville Vatanen suistui viimeisellä erikoiskokeella ulos, joten ripauksella tuuria kisan loppuun pyörännavan kanssa, olisi pronssi ollut kynsissä.
 
Kauaa ei sarjasijoituksen kanssa kuitenkaan murehdittu, vaan tulevana viikonloppuna Dahlqvist on jo Saarenmaalla kilpailemassa Antti Linnakedon kartturoimana. Ajokkina on nyt Ford Fiesta Rally4 ja KMS Racingin matkassa Dahlqvistin autokunnan lisäksi ovat SM3-luokan tuoreet mestarit, Justus Räikkönen ja Mikael Korhonen. Heillä ajokkina  nyt ensi kertaa nelivetokalusto, Ford Fiesta Rally3. 
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa